Bistriţa-Năsăud: Cinci comune au fost afectate de inundaţii, potrivit bilanţului ISU

Cinci comune din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost afectate de inundaţii în urma ploilor abundente, potrivit bilanţului transmis miercuri de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), codul portocaliu hidrologic emis pentru această zonă a ţării expirând la ora 6,00 dimineaţa.

În comuna Budacu de Jos, au fost inundate trei case, 26 de fântâni, 80 de hectare de teren arabil, 16 podeţe, 8,8 kilometri de drum agricol şi o stradă pe o lungime de aproximativ un kilometru. De asemenea, opt anexe şi un acoperiş de bloc au fost afectate. Drumul judeţean 172D a fost inundat pe o porţiune de 250 metri, iar în comuna Cetate apa a acoperit un teren arabil pe o suprafaţă de 0,45 hectare.

În comuna Ilva Mică, două locuinţe au fost avariate, iar anexele unei gospodării, două străzi şi 1,6 kilometri de drum comunal au fost inundate. În comuna Mărişelu, s-au raportat 19 fântâni şi cinci hectare de teren arabil inundate, iar în comuna Şieu Odorhei au fost afectate două poduri şi au fost inundate şase fântâni. 'În toate localităţile afectate s-a intervenit pentru scoaterea apei din beciuri, deblocarea căilor de acces, restabilirea circulaţiei şi la decolmatarea şanţurilor cu personalul SVSU al comunelor afectate, cu utilaje specifice: în comuna Budacu de Jos s-a intervenit cu un buldoexcavator, în comuna Ilva Mică s-a acţionat cu un buldoexcavator, două motopompe şi un utilaj de la un operator economic, iar pe raza localităţii Mărişelu s-a acţionat cu două motopompe. De asemenea, echipe de la Serviciul de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud au desfăşurat misiuni de monitorizare în teren şi măsurători', se mai precizează în raportul de bilanţ al ISU Bistriţa-Năsăud. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel