Bistriţa-Năsăud: Carmen Dan, în vizită în judeţ pentru a se informa despre urmările inundaţiilor

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, s-a aflat vineri după-amiază într-o vizită inopinată în judeţul Bistriţa-Năsăud, pentru a se informa despre efectele inundaţiilor produse în zonă în ultimele zile, ca urmare a ploilor torenţiale.

Ministrul s-a întâlnit, la sediul Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud, cu prefectul Ovidiu Frenţ, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, şi cu şefii structurilor din subordinea MAI.

'Am vrut să ajung în judeţele afectate de inundaţiile din ultimele zile. Am trecut prin Maramureş, am fost astăzi alături de prefect în localitatea Săliştea de Sus, unde am avut efecte ale acestor inundaţii, şi, pentru că şi Bistriţa-Năsăud a fost sub efectul codurilor meteo şi pentru că astăzi am mai traversat un cod roşu hidrologic, am vrut să mă asigur că toţi colegii mei, împreună cu domnul prefect, au gestionat cu bine şi această etapă. Am avut efectiv o întâlnire de lucru, nu a mai fost necesar să mergem pe teren, pentru că viitura vine şi trece, nu a lăsat efecte foarte multe.

Domnul prefect se va mobiliza să facă evaluare într-un timp cât mai scurt, ca să ştim cu ce putem interveni, dar m-au asigurat că lucrurile sunt sub control şi ne-am rezumat la a trece în revistă o serie de probleme. Am avut discuţii cu toţi şefii structurilor din teritoriu, care au spus cu ce probleme se confruntă, ministrul a notat, rămâne să găsim soluţii în perioada următoare, în general în ceea ce priveşte acoperirea cu personal', a declarat Carmen Dan.

Ministrul Afacerilor Interne consideră că problemele cauzate de inundaţii în ultimele zile au fost generate de uzura construcţiilor hidrotehnice şi de întreţinerea necorespunzătoare a albiei râurilor. 'Problemele ţin de o afectare a construcţiilor hidrotehnice în timp, de o neîntreţinere corespunzătoare a albiei râurilor, pentru că vorbim de gestionarea unor fenomene ce ţin de domeniul hidrologic. Eu cred că, în aceşti doi ani, am arătat că am conştientizat pe deplin lucrul acesta', a spus Dan. Ministrul a mai precizat că, în funcţie de evaluările pe care le vor face prefecţii în perioada următoare, în legătură cu pagubele produse de inundaţii, se va decide la nivel guvernamental dacă este nevoie să fie alocate fonduri pentru rezolvarea problemelor. Întrebată dacă, în cazul în care condiţiile meteo vor fi potrivnice şi în ziua alegerilor europarlamentare, structurile MAI au personal suficient pentru a interveni, Carmen Dan a răspuns că vor exista resurse suficiente.

'Când nu am făcut noi faţă provocărilor şi greutăţilor? Staţi liniştiţi, că vom avea resurse să ne organizăm foarte bine şi pentru alegeri, şi pentru eventuale situaţii meteo pe care va trebui să le gestionăm', a spus ministrul Afacerilor Interne. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel