Bistriţa: Ministrul Suciu, prezent la semnarea contractului pentru un complex sportiv de 17 milioane de euro

Ministrul demis al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu, şi directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), Manuela Pătrăşcoiu, au participat, vineri, alături de autorităţile locale ale judeţului Bistriţa-Năsăud, la semnarea contractului de proiectare şi execuţie a unui nou complex sportiv în municipiul Bistriţa, investiţie ale cărei costuri se ridică la aproximativ 17 milioane de euro, scrie Agerpres.

Proiectul a fost iniţiat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud în zona de agrement din cartierul Unirea al municipiului Bistriţa, acolo unde primăria a construit deja o pârtie de schi şi urmează să amenajeze şi un parc acvatic şi unul dendrologic.

Sursa de finanţare a acestui proiect este Guvernul României, prin CNI, iar licitaţia a fost câştigată de asocierea dintre SC Frasinul (firmă din judeţul Bistriţa-Năsăud), Erbaşu, Dico şi Ţigănaş.

Durata execuţiei este de 20 de luni, din care patru luni sunt prevăzute pentru proiectare.

Complexul sportiv va avea o sală polivalentă, în suprafaţă de 7.350 mp şi cu 2.675 de locuri în tribune, o pistă de atletism în lungime de 132,5 metri, terenuri exterioare de handbal, baschet şi tenis, şi 485 de locuri de parcare.

De asemenea, se intenţionează construirea, în aceeaşi zonă, a unui stadion de fotbal cu 12.000 de locuri, pentru care se lucrează în prezent la studiul de fezabilitate, şi o bază sportivă cu teren sintetic de fotbal, teren de minifotbal/handbal/baschet, pentru care se aşteaptă finanţare tot prin CNI.

Prezenţi la semnarea contractului, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, şi primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, şi-au exprimat speranţa ca inaugurarea noului complex sportiv din cartierul Unirea să se facă în primăvara anului 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel