Bistrița-Năsăud: Centru de predare a limbii chineze, din 2015

Elevii claselor de gimnaziu, liceenii şi adulţii din Bistrița-Năsăud vor putea învăța, începând din 2015, limba chineză, caligrafie și elemente despre cultura şi civilizaţia chineze, în cadrul centrului de predare a limbii chineze care va fi înființat în municipiu.

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a semnat, luni, un parteneriat de colaborare cu Institutul Confucius din Cluj-Napoca şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, în vederea înfiinţării, începând de anul viitor, a unui centru de predare a limbii chineze în municipiu, destinat atât copiilor, cât şi adulţilor.

La semnarea parteneriatului au mai participat un reprezentant al Ambasadei Republicii Populare Chineze şi membri ai Asociaţiei de prietenie româno-chineze, filiala Bistriţa.

"Ne-am dorit, ca administraţie, să dezvoltăm relaţii parteneriale cu organizaţii din Republica Populară Chineză, având în vedere tradiţionala prietenie româno-chineză şi nu lipsit şi de marele interes economic pe care îl reprezintă, cred, că cea mai mare putere economică a lumii la ora actuală. (...) Asociaţia de prietenie româno-chineză, filiala Bistriţa, împreună cu Ambasada RP Chineză şi Institutul Confucius din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj şi Primăria au purtat discuţii referitoare la înfiinţarea unui centru de predare a limbii chineze în municipiul Bistriţa. Cred că este un pas important, o treaptă superioară în relaţiile Bistriţei cu civilizaţia chineză şi are rolul de a promova la noi dimensiuni relaţiile de prietenie", a spus Creţu, citează Agerpres.

Cursurile vor fi susţinute, în limba engleză, de un profesor al Institutului Confucius.

Proiectul privind înfiinţarea centrului de predare a limbii chineze va fi supus, joi, aprobării Consiliului Local Bistriţa, în şedinţa ordinară din luna noiembrie.

Tăriceanu: Parteneriarul cu China trebuie dezvoltat pe toate laturile

Lia Olguța Vasilescu construiește apartamente cu pagode la Craiova


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel