Bilete tratament balnear. Condiții 2018

Guvernul României a hotărât ca, pentru 2018, să asigure pensionarilor aproximativ 60.000 de bilete de tratament balnear în unitățile de tratament administrate de către Casa Națională de Pensii Publice (CNPP).

Hotărârea Guvernului nr. 39/2018 privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2018, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 128 din 9 februarie şi se aplică de la data publicării.

În acest an, pensionarii vor beneficia de un număr de maximum 59.527 de bilete de tratament balnear în sistemul organizat și administrat de către Casa Națională de Pensii Publice, repartizate în 19 serii de trimitere. Numărul de bilete de tratament din acest an este cu peste trei mii mai mare decât numărul celor acordate anul trecut.

La numărul de bilete de tratamene balneare 2018 se mai adaugă și numărul de locuri la tratament balnear ce va fi contractat cu alţi operatori economici interesaţi, în limita stabilită în bugetul asigurărilor sociale de stat din acest an.

[citeste si]

Actul normativ publicat recent prevede că numărul biletelor de tratament balnear "care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi cu caracter reparatoriu se stabileşte prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete".

Acordarea biletelor de tratament

În acest an, persoanele care dovedesc existența unei afecțiuni medicale care să necesite tratament balnear pot solicita și beneficia de un singur bilet de tratament. Practic, de aceste bilete de tratament pot beneficia persoanele asigurate în sistemul public de pensii și pensionarii din acest sistem, precum și cei care au căpătat dreptul de a beneficia de aceste bilete printr-un act normativ special.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel