Biden va nominaliza în premieră o femeie ca ambasador în Germania

Biden va nominaliza în premieră o femeie ca ambasador în Germania
Biden va nominaliza în premieră o femeie ca ambasador în Germania

Preşedintele american Joe Biden o va nominaliza pe universitara Amy Gutmann pentru funcţia de ambasador al SUA în Germania, au declarat miercuri pentru Reuters două surse apropiate de acest dosar, în contextul în care cele două ţări se reapropie după ce relaţiile dintre ele s-au deteriorat în timpul fostului lider de la Casa Albă Donald Trump. 

În vârstă de 71 de ani, Amy Gutmann, care ar deveni prima femeie în această poziţie, este în prezent preşedinta Universităţii Pennsylvania. Tatăl ei e fugit din Germania nazistă, a relatat Der Spiegel.

Dacă nominalizarea sa va fi confirmată de Senatul SUA, Amy Gutmann îi va lua locul interimarului Robin Quinville. Acesta a preluat anul trecut postul de la Richard Grenell, un aliat al lui Trump care a demisionat după puţin mai mult de doi ani de mandat.

Amintim faptul că, în prima parte a lunii Iunie, cancelarul german Angela Merkel a apreciat, după o întâlnire cu preşedintele american Joe Biden la summitul G7, că ţara sa şi SUA fac progrese în discuţiile privind gazoductul Nord Stream 2, care va lega Rusia de Germania prin Marea Baltică şi este un subiect de controverse între aliaţii occidentali, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres (Vezi știrea aici).

Discuțiile dintre Merkel și Biden vor continua la Washington, pe 15 iulie 



Suntem pe drumul cel bun, a indicat Merkel, adăugând că a convenit cu Biden că este indispensabil ca Ucraina să rămână implicată în tranzitul gazelor ruseşti către Europa. Angela Merkel se va deplasa la Washington pe 15 iulie pentru discuţii mai aprofundate cu liderul de la Casa Albă.

 

Biden face plângere unui stat american pentru o lege electorală 'discriminatorie'

Amintim faptul că Administraţia preşedintelui democrat Joe Biden a anunţat vineri că depune plângere împotriva statului Georgia, controlat de republicani, acuzându-l că şi-a reformat legea electorală cu scopul de a restrânge accesul afro-americanilor la vot, relatează AFP. 

'Plângerea noastră susţine că schimbările recente operate în legile electorale din Georgia au fost adoptate cu scopul de a nega sau de a reduce dreptul la vot al locuitorilor de culoare', în acest stat sudic, a declarat ministrul justiţiei, Merrick Garland, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a precizat că serviciile sale 'examinează toate legile adoptate' recent şi cele în discuţie. 'Nu vom ezita să acţionăm' dacă şi alte încălcări vor fi constate, a spus el. De la începutul anului, cel puţin 14 reforme electorale au fost adoptate în state conduse de republicani.

Preşedintele Joe Biden a condamnat aceste atacuri 'absolut fără precedent' împotriva dreptului la vot al minorităţilor. Republicanii asigură că textele lor vizează lupta împotriva fraudei electorale, făcându-se ecou al declaraţiilor fostului preşedinte Donald Trump, care susţine - împotriva oricărei evidenţe - că alegerile prezidenţiale din 2020 i-au fost 'furate' (Vezi știrea aici).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel