EXCLUSIV  Biden și Putin, împreună. Hartmann, prima analiză a ”întâlnirii de gheață”

Sursă foto: Captură YouTube
Sursă foto: Captură YouTube

H.D. Hartmann, analist de politică externă, a comentat, în exclusivitate pentru DC News, primele imagini de la întâlnirea dintre Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, și Vladimir Putin, președintele Federației Ruse.

Astăzi, Joe Biden și Vladimir Putin au prima întâlnire în calitate de președinți ai Statelor Unite ale Americii și Federației Ruse (vezi AICI). H.D. Hartmann, analist de politică externă, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre gestica celor doi lideri și despre elementele de decor de la celebra Vilă La Grange din Geneva:

O întâlnire de gheață, așa se poate defini prima imagine a celor doi lideri, Joe Biden și Vladimir Putin. La stânga și la dreapta președintelui elvețian Guy Parmelin, la intrarea în celebra vilă aristocratică din centrul Genevei, această poză ne demonstrează o relație de gheață între cei doi lideri. Președintele Parmelin a vorbit în franceză, utilizând un dicton de neutralitate: Bun venit delegațiilor în Geneva, l-a definit oraș al păcii, iar după 40 de secunde, respectând ritualic neutralitatea elvețiană, i-a lăsat pe cei doi să intre în clădirea istorică a Genevei și să înceapă dialogul“, a precizat analistul H.D. Hartmann.

Un obiect antic, pe masa dintre cei doi lideri

„Ca atare, întâlnirea are loc în biblioteca acestei clădiri, pe fundal se văd cărțile vechi, învelite în velur și piele de bivol, iar în spatele mesei dintre cei doi lideri se vede un glob antic pământesc. Nu știu, poate o să aflăm vreodată dacă acel glob a fost pus special sau face parte din recuzita bibliotecii elvețiene. Alături de cei doi lideri se află Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, și Serghey Lavrov, ministrul de externe al Rusiei. Dacă Biden și Blinken reușesc să zâmbească, Putin și Lavrov sunt extrem de serioși și extrem de încruntați. O întâlnire de gheață, o strângere de mână de gheață. 

Putin a reușit în câteva zeci de secunde să spună că există o listă de probleme acumulate de-a lungul ultimilor ani pe care el speră să o reducă, citez: Sper ca această întâlnire să fie productivă. În limbaj diplomatic, cu toții știm că atunci când folosești cuvântul productiv, înseamnă că nu ai mari așteptări de la cel cu care negociezi. În paralel, ca un element de mic cancan, ziariștii americani și ruși se băteau pentru un loc la celebra poză de final de discuție, iar șefa protocolului elvețian încerca cu greu să țină în frâu această armată de ziariști și fotografi care au împânzit istoricul parc din Geneva“, a conchis analistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel