Urmărește emisiunea live


Biden şi Charles al III-lea au discutat telefonic. Dorința preşedintelui american de la noul rege britanic

Biden şi Charles al III-lea au discutat telefonic. Dorința preşedintelui american de la noul rege britanic - Foto Agerpres
Biden şi Charles al III-lea au discutat telefonic. Dorința preşedintelui american de la noul rege britanic - Foto Agerpres

Preşedintele american Joe Biden a purtat miercuri o discuţie telefonică cu regele Charles al III-lea, căruia i-a transmis condoleanţe pentru decesul reginei Elisabeta a II-a şi i-a împărtăşit 'dorinţa sa de a continua o relaţie strânsă' cu noul suveran britanic, a anunţat Casa Albă, potrivit AFP.

Preşedintele Biden 'a transmis de asemenea marea admiraţie a poporului american pentru regină', adaugă executivul american în comunicat. Aceasta a fost prima conversaţie raportată între Biden şi noul rege britanic.

Preşedintele american va asista în persoană la funeraliile Elisabetei a II-a, ce vor avea loc luni la Londra. Regina, 'prin demnitatea şi loialitatea sa, a întărit prietenia îndelungată şi relaţia specială care unesc Statele Unite şi Regatul Unit', a subliniat Casa Albă.

Citește și - Regele Charles al III-lea  a  anunţat că va face concedieri în rândul personalului de la Clarence House

Personalul care s-au aflat în slujba Regelui Charles al III-lea în perioada cât a fost moştenitorul tronului britanic au fost înştiinţaţi că ar  putea să-și piardă slujbele, relatează Reuters. 

Activitatea de la Clarence House, reședința londoneză a regelui Charles al III-lea și a reginei consoartă Camilla, timp de decenii, a încetat, fiind demarat un proces de consultare a angajaţilor referitor la reduceri de personal, a anunțat un purtător de cuvânt.

Regele Charles al III-lea urmează să se  mute, împreună cu regina consoartă Camilla,  în principala reşedinţă oficială a suveranului, respectiv Palatul Buckingham.

Angajaţii noştri au oferit un serviciu îndelungat şi loial şi, deşi câteva concedieri vor fi inevitabile, lucrăm insistent pentru a identifica roluri alternative pentru un număr cât mai mare din angajaţi, a explicat purtătorul de cuvânt.

Printre persoanele care urmează să fie concediate se află  secretari, angajați de la biroul de finanțe, de la echipa de comunicare și personalul casnic, după ce unii dintre aceştia au muncit acolo timp de decenii. Ei au primit vestea chiar în timpul slujbei de la Catedrala St Giles din Edinburgh. Vezi articolul aici!

Citește și - Camilla, de la distrugătoarea de căsnicii, la Regina Consoartă. Stră-străbunica ei a fost amanta Regelui Edward al VII-lea. Cum a folosit Alice Keppel bărbații pentru a urca pe scara socială

Alice Keppel, stră-străbunica Camillei, Regina Consoartă a Marii Britanii, a fost amanta lui Edward al VII-lea, stră-străbunicul lui Charles.

Cotidianul The Guardian i-a făcut zilele trecute un portret destul de dur Camillei, soția Regelui Charles. Cu titlul "De la distrugătoarea de căsnicii, la Regina Consoartă", Camilla a fost criticată pentru modul în care a ajuns să fie, de fapt, cu Charles. Povestea dintre cei doi este una încâlcită și controversată, așa că mai multe detalii găsești AICI.

În același articol, sursa citată scria și despre faptul că noua Regină Consoartă a Marii Britanii nu este singura din familia ei care devine subiectul unor astfel de controverse. Și stră-străbunica Camillei, Alice Keppel, a fost amanta unui bărbat cu sânge regal. Este vorba chiar despre Regele Edward al VII-lea, adică străbunicul lui Charles.

Cine este Alice Keppel, amanta lui Edward al VII-lea, stră-străbunicul Regelui Charles

Alice Frederica Edmonstone, care a primit porecla "Freddie" sau chiar "Freddie cochet", s-a născut într-o familie de rang înalt în 1868. Tatăl ei era baronet și amiral în Marina Regală. Ea a crescut la castelul Duntreath din Scoția și s-a căsătorit cu locotenent-colonelul George Keppel, un ofițer regal britanic, la 23 de ani, scrie townandcountrymag.com.

Stră-străbunica Camillei era renumită pentru frumusețea ei. Cu părul castaniu, un ten palid, ochi mari albaștri, o talie mică și un piept mare, aceasta avea trăsături râvnite de bărbații din acea perioadă. Alice era cunoscută și pentru că era o persoană excepțional de bună, chiar și cu dușmanii ei. "Era luminoasă, strălucitoare... Nu numai că avea un dar al fericirii, dar excela în a-i face pe ceilalți fericiți. Semăna cu un brad de Crăciun încărcat cu cadouri pentru toată lumea", a spus fiica ei Violet. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel