EXCLUSIV  Bicicliştii, pe lista neagră. Marius Gorgan: Le este frică!-VIDEO

Dintre toţi participanţii la trafic, bicicliştii reprezintă categoria cea mai ignorată de către autorităţi. 

Invitat în  emisiunea "Jungla urbană", vloggerul Marius Gorgan a făcut o serie de aprecieri legate de "viaţa de biciclist în Capitală", afirmând că mai sunt încă multe de făcut pentru a rezolva problemele cu care se confruntă bicicliştii în traficul din Bucureşti. Cu toate acestea, în opinia sa,  lucrurile stau mai bine acum decât se întâmpla în anii 2000. 

"În momentul de faţă, infrastructura pentru biciclete este foarte slab dezvoltată în Bucureşti. Sunt doar vreo zece kilometri de pistă ciclabilă în Capitală. Au fost mai mulţi dar au fost închişi de către Poliţia Rutieră din diferite motive.

Pistele au fost deschise în zone dificil de accesat de către biciclişti: trebuia să treci printr-un copac, să te teleportezi printr-o staţie de autobuz...

Infrastructura pentru biciclete în Bucureşti este foarte slab dezvoltată, ca să o spun frumos. Iar fiecare primar a încercat, într-un fel sau altul, să afecteze bicicleta. Dacă vă aduceţi aminte, prin anul 2000 se încerca interzicerea bicicletei pe marile bulevarde. Chiar s-a reuşit asta pentru o perioadă. Ulterior, după o serie de proteste, lucrurile au revenit la normal", afirmă volggerul Marius Gorgan.

[citeste si]

Bicicliştii sunt pe lista neagră

Bicicliştii nu au fost şi nici în prezent nu sunt priviţi cu ochi buni nici de către autorităţi, nici de către ceilalţi participanţi la trafic. În ultimii ani au fost făcute investiţii slabe în ceea ce înseamnă infrastructura oferită cicliştilor - ne referim la amenajarea de piste de biciclete în Bucureşti - iar din acest motiv bicicliştii sunt nevoiţi fie să circule pe partea carosabilă, inclusiv pe marile bulevarde - lucru care-i deranjează pe şoferi - fie pe trotuare - lucru care, de asemenea, îi deranjează pe pietoni. 

"Din păcate, la  noi chiar dacă nu ai vrea să mergi pe bulevarde nu ai pe unde. E imposibil. Noi, bicicliştii suntem pe lista neagră la capitolul trafic rutier. Recunosc, sunt şi unele motive să fim acolo, dar pe de altă parte e greu să respecţi anumite reguli când ştii că viaţa ta este în pericol. Unii merg pe trotuar pentru că, pur şi simplu, nu au de ales. Le este frică să meargă, dar în acelaşi timp urăsc să petreacă două ore în trafic în fiecare zi, timp pe care mai bine l-ar petrece cu familia.

Nu cred că trebuie să fii doar biciclist pentru a-ţi imagina că lucrurile pot sta mai bine în acest oraş. E adevărat că stau mult mai bine decât acum cinci ani când am început eu să pedalez. Dar schimbarea nu vine de la autorităţi ci vine de la oamenii simpli", consideră Marius Gorgan.

VEZI DECLARAŢIA LUI MARIUS GORGAN AICI:

VEZI EMISIUNEA JUNGLA URBANĂ AICI: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel