EXCLUSIV  Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, "valoare greu de cuantificat în lei". Daniel Breaz: Manuscrise care valorează mai mult decât o întreagă bibliotecă

Valoarea Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia este greu de cuantificat în sume de bani, spune rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz.

„Dacă discutăm vizavi de valoarea manuscriselor, documentelor din bibliotecă, să încercăm să o cuantificăm în lei, nu pot decât să reproduc anumite lucruri. Nu o să dau numele persoanelor care mi-au zis acest lucru, dar sunt persoane care cunosc extrem de bine ceea ce este în bibliotecă. Citez: Există manuscrise care valorează mai mult decât o întreagă bibliotecă județeană, un singur manuscris”, a explicat rectorul Daniel Breaz, EXCLUSIV pentru DC NEWS.

VEZI ȘI: De ce căminele studențești reprezintă un mare atu al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

„Este o legendă sau ceva care într-adevăr a fost adevărat cum că în perioada regimului comunist, președintele Nicolae Ceaușescu ar fi garantat un împrumut de circa 10 miliarde de dolari cu jumătate din Codex Aureus. Că este o legendă, că este un adevăr nu pot să vă spun. Dar sunt chestiuni care circulă, se discută aceste aspecte, inclusiv despre valoarea unui singur manuscris existent în această bibliotecă. Sunt foarte multe astfel de manuscrise”, a adăugat el.

VEZI ȘI: Compania Bosch „se bate” pe studenții unei universități de top din România.

Nu se poate cuantifica în sume de bani. Dacă s-ar putea, ar fi cifre exorbitante

                  

„Deci nu putem. Dacă am încerca să cuantificăm valoarea în sume de bani, în lei, în euro, în dolari, nu cred că s-ar putea face. Sau dacă s-ar putea face, probabil ar fi niște sume exorbitante”, a mai spus Daniel Breaz.

„Această bibliotecă s-ar putea să devină interesantă pentru foarte multă lume, nu doar pentru cei cunoscători de istorie, aproape pentru publicul larg, pentru vizitatorii Alba Iuliei. În această clădire avem și cel mai vechi observator astronomic existent în momentul de față. Doar trebuie să facem publicitate, să mediatizăm, să deschidem atât cât este posibil biblioteca publicului larg. Cu siguranță vor fi foarte mulți interesați de a vizita această bibliotecă”, a conchis el.

VEZI ȘI: Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Rectorul Breaz: Suntem principalul furnizor de resursă umană.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel