EXCLUSIV  Compania Bosch „se bate” pe studenții unei universități de top din România / video

Studenți / Fotografie creată de Buro Millennial, de la Pexels
Studenți / Fotografie creată de Buro Millennial, de la Pexels

O universitate de top este furnizor important de resursă umană pentru compania Bosch.

Vorbim despre Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz, în cadrul conferinței de presă moderate de jurnalistul Val Vâlcu, a vorbit despre acest subiect.

„Faptul că Universitatea „1 Decembrie 1918”, care nu este o universitate tehnică, reușește să pregătească studenți la Alba Iulia și o pregătire tehnică foarte bună încât devenim principalul furnizor de resursă umană al unui angajator cu profil tehnic, și acela este Bosch, spune foarte mult. Adică, suntem peste studenții pregătiți într-o filială a unei universități tehnice din Alba Iulia. Cu mult peste ei! Noi suntem principalul furnizor de resursă umană și asta face ca tinerii să se orienteze către Universitatea „1 Decembrie 1918”', a spus Daniel Breaz. Citiți, pe larg, aici.

Studenții nu sunt atrași doar de oportunitățile oferite de universitate spre angajare, ci de faptul că, „pe lângă pregătirea lor profesională și că le transmitem cunoștințe la cursuri, seminarii, laboratoare, încercăm să le fim niște tutori”', a spus Breaz.

Un sfert din angajații fabricii Bosch din Blaj sunt absolvenți ai Universității „1 Decembrie 1918”

„Fiind o universitate comprehensivă, studenții fac practică acolo unde își doresc la un moment dat să muncească sau cel puțin în niște instituții similare. Dacă discutăm de partea tehnică, noi ne-am dezvoltat destul de mult ca universitate cu specializări căutate în regiunea noastră, în județul nostru. Avem câteva companii multinaționale unde studenții pot face practică, unde există cerere și oferte tentante pentru studenți.

De exemplu, noi ca universitate suntem cel mai mare furnizor de resursă umană pentru fabrica Bosch de la Blaj care are un număr de peste 3.400 angajați. Când universitatea noastră oferă peste 25% din angajații acestei fabrici nu putem decât să ne mândrim, pentru că aceasta este, în esență, principala activitate pe care trebuie să o desfășurăm în universitate. Trebuie să pregătim foarte bine specialiști, bineînțeles coroborat cu activitatea de cercetare fructuoasă și alte chestiuni colaterale. Te dezvolți și devii o universitate completă”, a conchis el. Citiți, aici, continuarea.

VEZI AICI, ÎN FORMAT PDF, OFERTA EDUCAȚIONALĂ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel