Dr. Beuran cere expertiză tehnică: Undeva s-a făcut un scurt, o flamă, ceva care a angajat foc

Profesorul Beuran a vorbit despre incidentul din cazul de la Floreasca. Ce s-a întâmplat de fapt. Problemă tehnică sau neglijență? 

Problemă tehnică sau neglijență? Putea fi folosit aparatul electric în condițiile în care s-a folosit un astfel de dezinfectant sau nu trebuia folosit acest dezinfectant, chiar dacă era alergică la iod?

"Acest aparat este cel mai nou aparat care se găsește în blocul operator. În ziua aceea avea o lună de folosință. Cu el s-a mai făcut chirurgie electrică, deci a mai fost folosit. Problema nu se leagă 100% de elementul de dezinfectare, biocidul. Este un element de electricitate. Undeva s-a făcut un scurt, o flamă, ceva care a angajat foc. Lucrul acesta trebuie dovedit de o expertiză tehnică legat de ce s-a făcut această flamă. În instrucțiunile substanței cu care s-a dat, atenționează că trebuie să fim atenți la activitatea cu electricitatea. Nu este interzis!", a declarat profesorul Beuran, în direct la Antena 3. 

Există situații în care se formează sau se interferează niște curenți

"Evenimente acestea nu s-au întâmplat pentru prima oară în lume. Peste tot în lume au fost evenimente cu aparate de electrochirurgie și de sigilare și de tăiere și de cauter etc. Problema care se pune este că undeva, există situații în care se formează sau se interferează niște curenți. Această interferență nu o judecă medicul, probabil e un proces fizic care are loc în electricitate, iar lucrul acesta a scăpat sau scapă, nu știu, pentru că noi nu avem o expertiză tehnică a evenimentului. Între aparat și pacient există fire de curent, există un element neutru care se pune, o placă... Lucrurile acestea nu sunt încă analizate și nu le analizează echipa operatorie", a adăugat. 

Când a ajuns profesorul Beuran

"Eu am ajuns în clipa în care ei erau cu pacienta în blocul operator, în altă sală, continuau intervenția. Eu m-am atașat momentului în care am preluat momentul lor operator să-l duc către final, deoarece echipa era destul de șocată, speriată, nu pățiseră acest eveniment. Vreau să vă spun că unul dintre membri echipei a ridicat bolnava în brațe de pe masă, moment în care un alt membru al echipei a runcat ser fiziologic steril pe masă", a mai spus el. 

Citește și: Doctorul Beuran: "Pacienta era într-o stare critică, nu putea nici măcar să bea apă." Prima declarație după moartea femeii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel