Berlusconi servește bolnavii la masă în prima zi de pedeapsă

Fostul premier Silvio Berlusconi a început, vineri, să muncească în folosul bolnavilor de Alzheimer. Este considerată o pedeapsă umilitoare şi simbolică pentru declinul său politic. 

Fostul premier a coborât repede din maşină, la intrarea în pavilionul San Pietro din cadrul Institutului Sacra Famiglia, fără să spună vreun cuvânt sutelor de jurnalişti prezenţi, ţinuţi la distanţă.

Un sindicalist deghizat în clovn, care a reuşit să intre în incintă în pofida unor măsuri de securitate importante, i-a strigat "Berlusconi la închisoare". "Visul muncitorilor italieni este să-l vadă pe Berlusconi la San Vittore", o închisoare de la Milano, scrie Mediafax

"Sunt sigur că voi fi în măsură să-i ajut pe cei care au nevoie, iar acest lucru mă va îmbogăţi", a declarat fostul premier, celebru prin optimismul său.

Berlusconi a fost condamnat la patru ani de închisoare. Pentru trei ani a beneficiat de amnistie. El este acuzat de fraudă fiscală și ispășește un an de muncă în interesul general. Condamnarea l-a scos din Senat. El are interdicție de vot și de a fi ales. 

VEZI și: Berlusconi, în derivă. Declarații uluitoare, după declanșarea crizei politice

"Este un loc caracterizat de calm, nu pot avea loc intervenţii intempestive. I-am explicat lui Berlusconi, care a înţeles", a declarat, pentru ziarul La Repubblica, Massimo Restelli, şeful pavilioanelor pentru îngrijiri din centru. "Le cerem tuturor celor care vin aici să observe, să asculte, să nu se lase conduşi de dorinţa de a face prea multe", a adăugat el.

Potrivit lui Restelli, Berlusconi ar putea ajuta bolnavii la masă, chiar dacă "este un lucru foarte delicat, deoarece adesea este necesar să i se amintească pacientului că mănâncă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel