Berlusconi, în derivă. Declarații uluitoare, după declanșarea crizei politice

italys-top-court-confirms-berlusconi-prison-sentence
italys-top-court-confirms-berlusconi-prison-sentence

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a avut un comportament cel puțin bizar. Fiica sa cea mare, Marina Berlusconi, a motivat comportamentului lui prin "starea psihică fragilă". Mai mult, prim-ministrul Enrico Letta i-a urat, sâmbătă, în ajunul împlinirii a 77 de ani, "ani lungi de seninătate".

Berlusconi declanșează criza politică. Prim-ministrul îi urează "ani de seninătate" 

Înainte de a primi condamnarea definitivă a Curţii Supreme, Silvio Berlusconi a vrut să se prezinte ca un om de stat, ca un lider care oferă sprijinul partidului său unui guvern de coaliţie pentru a salva ţara de criza economică. A urmărit să  evite expulzarea din Senat. Când a văzut însă că expulzarea lui este inevitabilă, a ales să declanşeze o criză de guvern. Pe lângă declanşarea unei crize absurde, el i-a obligat pe parlamentarii partidului său, Poporul Libertății, să ameninţe cu demisia. Deciziile lui Berlusconi au fost condiţionate de teama de a fi arestat, a spus un parlamentar din partidul său, pentru La Stampa, potrivit Agerpres.

Berlusconi se predă. Dă votul de încredere Guvernului

În ciuda acestei atitudini, miercuri, ziarele au titrat "Predarea lui Berlusconi". Il Cavaliere a dat înapoi. Brusc.  El a fost cel care a provocat ruptura şi criza politică din Italia. Tot el a declarat, miercuri, că "Am decis, nu fără dezbateri interne, să dăm votul de încredere". A adăugat: "Italia are nevoie de un guvern capabil să facă reforme". Intervenția a fost primită cu... tăcere. Declarația a fost făcută înainte ca Senatul să-şi exprime votul de încredere faţă de actualul executiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel