Berlinul interzice drapelele ruse şi sovietice pe 9 Mai

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Drapelele ruse şi sovietice vor fi interzise marţi în apropierea Monumentului sovietic din Tiergarten, în centrul Berlinului, a confirmat luni Tribunalul superior administrativ din capitala germană, relatează AFP.

 

Tribunalul a anulat astfel o hotărâre a unei instanţe inferioare care anulase interdicţia asupra acestor drapele cu ocazia evenimentelor ce marchează capitularea Germaniei.

Vor fi aşadar interzise drapelele ruse şi sovietice în jurul Monumentului sovietic şi în parcul Tiergarten, la fel şi panglicile Sfântului Gheorghe, adesea arborate în Rusia pentru a celebra victoria asupra Germaniei.

În schimb, drapelele ucrainene, interzise iniţial de poliţia germană la evenimentele din 9 mai, vor fi autorizate, conform deciziei primei instanţe care autorizase de asemenea drapelele ruse şi sovietice, dar hotărârea acesteia ce priveşte drapelele ucrainene nu a fost atacată cu recurs.

"Estimarea poliţiei conform căreia simbolurile (ruseşti) sunt susceptibile să vehiculeze violenţa, având în vedere războiul de agresiune în desfăşurare contra Ucrainei, este fondată", a motivat instanţa superioară interdicţia asupra drapelelor ruse şi sovietice. "În contextul actual, ele ar putea fi înţelese în orice caz drept o manifestaţie de simpatie pentru conduita de război", mai justifică aceeaşi instanţă.

Motociclişti ruşi din clubul "Lupilor de Noapte", simpatizanţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin, au pornit la sfârşitul lui aprilie de la Moscova într-un raliu "patriotic", la finalul căruia sunt aşteptaţi să ajungă pe 9 mai la Berlin, purtând drapele ruse şi sovietice.

Unii şi-au colanţat motocicletele cu litera Z, simbolul "operaţiunii militare speciale" ruse în Ucraina. Raliul căruia i-au dat numele "Drumurile Victoriei" a preluat şi sloganul campaniei militare ruse contra Ucrainei, "Nu îi lăsăm pe ai noştri să cadă".

Putin și-ar putea face apariția în Piața Roșie, în ciuda incidentului cu drone deasupra Kremlinului

Preşedintele rus Vladimir Putin intenţionează să asiste marţi la parada militară din Piaţa Roşie, ce se va desfăşura cu ocazia celebrării la 9 mai a Zilei victoriei împotriva Germaniei naziste, în pofida recentului incident în care două drone au fost doborâte deasupra Kremlinului, relatează DPA.

"Mâine, preşedintele îşi va face într-adevăr apariţia la paradă", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenţiei ruse de presă Interfax.

Oficialii de la Moscova anunţaseră anterior că securitatea va fi întărită înaintea festivităţilor care marchează cea de-a 78-a aniversare a victoriei sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

Două drone s-au prăbuşit săptămâna trecută - în noaptea de marţi spre miercuri - deasupra Kremlinului. Oficialii ruşi au susţinut că dronele au fost lansate de Ucraina într-o încercare de a-l ucide pe Putin, dar au fost doborâte de apărarea antiaeriană.

Ucraina a negat orice implicare în acest incident. Unii observatori internaţionali au sugerat că Rusia ar putea să fi înscenat ea însăşi presupusa tentativă de atac.

Au existat speculaţii că în urma acestui incident defilarea militară ar putea fi anulată.

Marşul tradiţional 'Regimentul nemuritor', care se desfăşura de obicei după paradă, a fost deja anulat. Peskov a declarat că respectivul eveniment, la care Putin a participat în 2022, a fost anulat din motive de securitate.

A rămas să se decidă dacă festivităţile din acest an vor include spectacolul aerian sau dacă şi acesta va fi anulat, conform aceluiaşi purtător de cuvânt. La defilarea din 2022, spectacolul aerian nu a avut loc, iar Kremlinul a dat vina pe condiţiile meteorologice nefavorabile.

Potrivit presei ruse, peste 20 de oraşe din Rusia au anulat defilările militare de Ziua victoriei din acest an din motive de securitate, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel