Scandal studentă musulmană. Reacție: Cinste profesorului!

Scutaru Cristina / 04 noi 2017 / 08:38 Salveaza PDF Comentarii

Cătălin Berenghi, cunoscut drept omul care a blocat construirea unei mega-moschei în București, sare în apărarea profesorului Florin Diaconu care a spus: "FĂRĂ burka, niqab sau hijab în instituţiile DE STAT din România!" și a dat afară de la curs o studentă musulmană.

"VOM SUSȚINE PUBLIC ACEASTA INIȚIATIVĂ!!! Cinste domnului profesor! Reacțiile nu au încetat să apară și se vede clar că este nevoie de o reglementare legală, un paragraf care să interzică purtarea vălului islamic în instituții de învățământ din România", a spus Cătălin Berenghi.

Reluăm ce a povestit profesorul Florin Diaconu vizavi de incidentul cu studenta musulmană: "M-am trezit pe cap, la unul din cursurile mele, cu o purtătoare de acoperământ islamic. Nu o burka, aceea care ascunde complet capul, inclusiv faţa, ci mai degrabă ceva care semăna cu ceea ce numim în mod obişnuit hijab sau al-amira (pentru diferenţele dintre aceste forme de exprimare vestimentară a identităţii religioase islamice, vezi un material ilustrat, cu destule explicaţii, la adresa de internet http://www.bbc.co.uk/newsround/24118241). La o întrebare vădit benignă, zic eu, adresată în afara orelor de curs (de fapt, după ele) legată de eventualitatea ca persoana în cauză să ia în calcul, măcar ca simplă ipoteză de lucru, rugămintea mea de a se gândi dacă, totuşi, chiar e cazul să-şi afişeze în chip atât de ostentativ credinţa, am primit, în loc de răspuns, un şir de zbierăte.

[citeste si]

Cu puţinele cuvinte pe care le ştie în limba română, persoana în cauză – relativ recent ajunsă în România, pe cât am înţeles, ca refugiat sau azilant – mi-a transmis, printre alte răcnete: „Eu am drepturi!". Perfect adevărat. Are drepturi, desigur, ca orice alt azilant sau refugiat; ştiu şi eu asta. Doar că drepturi am, la naiba, şi eu, nu numai domnia sa".

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23