Berca: ANM şi Apele Române ar putea anunţa miercuri situaţie de urgenţă legată de inundaţii

topirea
topirea

Gabriel Berca, ministrul de Interne, a declarat, marți seara, că Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) şi Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) ar putea anunţa, miercuri, o "posibilă situaţie de urgenţă" legată de inundaţii.

Acesta nu a dat mai multe detalii despre subiect, spunând doar, în finalul declaraţiei sale, că speră să nu fie "probleme, în continuare, cu inundaţiile".

În declaraţia de presă de marţi, Berca a prezentat un bilanţ al problemelor cauzate de ninsorile din ultima perioadă. Berca a spus că 408 localităţi erau în continuare izolate marţi seară iar 200 de segmente de drumuri judeţene erau impracticabile în cele 25 de judeţe în care au apărut consecinţe ale fenomenelor meteo extreme.

Potrivit lui Berca, 4.800 de angajaţi ai MAI interveneau în sprijinul sinistraţilor cu circa 2.000 de vehicule. Cu toate acestea, Berca le-a cerut şi prefecţilor şi autorităţilor locale să colaboreze "indiferent de culoarea politică", să intervină şi "să rămână pe poziţii".

Și fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, a declarat că inundaţiile care vor veni după topirea zăpezilor şi care se vor suprapune cu ploile de primăvară vor crea probleme grave.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel