Berbeceanu îl face mincinos pe Băsescu. ”Este absolut halucinant”

Traian Berbeceanu
Traian Berbeceanu

Fostul președinte Traian Băsescu a spus, duminică, la România TV, că tensiunile dintre Alina Bica, fostă șefă a DIICOT, și Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, au fost intensificate de dosarul ”Berbeceanu”. Traian Băsescu a susținut că știa despre raportul trimis de comisarul șef Traian Berbeceanu și că l-a redirecționat spre IGPR. Traian Berbeceanu îl contrazice pe fostul președinte. 

”Domnul Băsescu minte! Nu e adevărat că ar fi primit un raport de la mine, pe care l-ar fi direcționat șefului IGPR. Se poate verifica și corespondența de la cancelaria Președintelui. Nu am trimis acel raport nici Președintelui, nici Administrației prezidențiale. Eu am redactat acel raport, pe care l-am înmânat personal șefului IGPR de la acea vreme, domnul Petre Tobă. Pe laptopul meu am redactat rapoarte similare adresate președintelui Traian Băsescu și premierului de la acea dată, Victor Ponta, dar nu le-am trimis! Acel laptop mi-a fost ridicat de DIICOT la perchezițiile din octombrie 2013. Perchezițiile informatice au fost efectuate ilegal de DIICOT – Structura Centrală, cu încălcarea procedurilor, fapt confirmat de Tribunalul București și Curtea de Apel București, instanțe care le-au declarat nule și le-au exclus ca probe în camera preliminară”, a declarat, pentru Hunedoara Liberă, comisarul șef Traian Berbeceanu.

”Este absolut halucinant! După știința mea, divulgarea de date confidențiale din anchetele penale, ar putea fi încadrată ca faptă de natură penală”

Fostul șef al BBCO Alba Iulia a mai spus: ”Doamna Udrea a declarat că s-au găsit tot felul de fotografii în laptopul meu, domnul Băsescu, la fel, face afirmații. Ca oameni politici, nu aveau cum să afle ce s-a găsit la percheziții, decât dacă cineva din DIICOT i-a anunțat. Ceea ce este absolut halucinant! După știința mea, divulgarea de date confidențiale din anchetele penale, ar putea fi încadrată ca faptă de natură penală". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel