BEC: Mașinile lui Barna de campanie NU sunt legale

Biroul Electoral Central (BEC) a respins astăzi contestațiile USR-PLUS la deciziile Birourilor Electorale Județene din Vaslui și Maramureș. 

Deciziile inițiale, care au fost și păstrate, erau că mașinile cu însemnele electorale ale lui Dan Barna nu sunt legale în campania electorală pentru prezidențiale. 

Alianța USR-PLUS a susținut că a inscripționat un autovehicul "în scopul exclusiv al utilizării acestuia cu ocazia desfășurării unor evenimente electorale în teritoriu, după ce, în prealabil, a obținut aprobarea prealabilă a Autorității Electorale Permanente", arată BEC, potrivit Mediafax.

Formațiunea politică care îl susține pe Dan Barna argumenta că autovehiculul inscripționat cu însemnele Alianței USR-PLUS nu aparține vreuneia din categoriile de materiale de propagandă prevăzute de dispozițiile legale invocate în cuprinsul deciziei BEJ Maramureș.

BEC susține că, din interpretarea textelor legale, rezultă că nu este permisă inscripționarea unor autovehicule cu mesaje de propagandă electorală si nici amplasarea pe acestea a unor afișe electorale.

Decizia vine după sesizarea PSD, care a constatat că pe 16 octombrie, "în perimetrul Pieței Sfântul Ilie din Bârlad, a fost reperat staționând un autovehicul aparținând Partidului Uniunea Salvați România inscripționat cu mesaje de propagandă electorală (`Votează Barna Președinte`)".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel