BBC a anunțat în 2015 moartea Reginei Elisabeta. Ce s-a întâmplat, de fapt

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Moartea Reginei a fost anunțată, din greșeală, în 2015, de un reporter al BBC. 

Update. Palatul Buckingham a anunțat decesul Reginei Elizabeta

"Regina a murit liniștită la Balmoral în această după-amiază. Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce mâine la Londra", anunță reprezentanții Familiei Regale pe site-ul oficial

--

Ahmen Khawaja, un reporter BBC Urdu, a scris pe Twitter în 2015 ”Regina a murit!” Khawaja s-a confruntat cu proceduri disciplinare din cauza tweet-urilor. Mesajele au fost publicate întâmplător în ziua în care Regina se afla în spital pentru controlul medical anual.

După ce pe rețelele de socializare au apărut speculații cu privire la bunăstarea ei, Palatul Buckingham a făcut pasul neobișnuit de a confirma vizita de rutină.

Mesajul ar fi făcut parte dintr-un exercițiu pe care stația de televiziune îl întreprindea pentru o potențială veste a decesului Reginei. 

”O gravă eroare de judecată”

BBC Trust, care este organismul de conducere al corporației, a declarat că ”unii membri ai redacției” au primit un e-mail care informează despre repetiția necrologului regal și le spunea să nu discute despre asta pe rețelele de socializare sau în altă parte. Cu toate acestea, ”un jurnalist care lucra pentru serviciile lingvistice ale BBC, căruia nu i s-a trimis e-mailul, a văzut un monitor TV intern care arăta repetiția. O serie de tweet-uri au fost trimise de pe contul personal de Twitter. Primul a declarat că Regina a fost tratată în spital, al doilea a declarat că Regina a murit; tweet-urile au inclus un link către fluxul oficial de Twitter al BBC World”.

Trustul a transmis că tweet-urile au fost ”o gravă eroare de judecată” și ”a regretat profund orice suferință cauzată”.

Reprezentanții au adăugat că, deși tweet-urile nu proveneau dintr-un cont oficial de Twitter al BBC, legăturile către contul BBC World, și poziția jurnalistului BBC Urdu, ar fi provocat o mai mare confuzie și ar fi răspândit greșeala mai pe scară largă.

Executivul BBC, care conduce corporația, a fost de acord când a considerat incidentul ca ”o încălcare gravă a liniilor directoare editoriale” și a spus că o anchetă internă cu privire la ceea ce s-a întâmplat a fost întreprinsă. 

Mâna albastră a Reginei Elisabeta

Regina este îngrijită de medici după ce i s-a spus să se odihnească. Ea a anulat o întâlnire deoarece rămâne sub supraveghere medicală pe fondul problemelor de sănătate în curs. Anunțul vine la doar o zi după ce Regina, în vârstă de 96 de ani, a numit-o pe Liz Truss ca noul prim-ministru al Marii Britanii.

Într-o declarație, Palatul Buckingham a spus: ”După o zi întreagă ieri, Majestatea Sa a acceptat în această după-amiază sfatul medicilor de a se odihni. Asta înseamnă că ședința Consiliului Privat care trebuia să aibă loc în această seară va fi reprogramată. Regina se află sub supraveghere medicală la Balmoral după ce medicii au devenit îngrijorați pentru sănătatea ei”.

Palatul Buckingham nu a oferit mai multe detalii despre starea de sănătate a Reginei, dar a spus că cele mai recente sfaturi de la medicii ei nu necesită vizita la un spital. Nu este prima dată când Regina se retrage dintr-un eveniment public în ultimele luni, iar anulările continue au stârnit mai multe temeri cu privire la sănătatea ei.

În ultimele luni, Regina a fost nevoită să anuleze o serie de apariții din cauza a ceea ce Palatul a spus că este „probleme episodice de mobilitate”. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel