Batman ar putea fi soluţia pentru combaterea obezităţii infantile

batman
batman

Înalţi, frumoşi, inteligenţi şi viteji... Supereroii au doar calităţi şi mereu ştiu ce trebuie să facă. Chiar  dacă vorbim despre metode de a salva lumea sau despre ce aleg să mănânce. Din acest motiv, folosirea imaginii lui Batman pentru a promova o alimentaţie sănătoasă ar putea fi o strategie foarte bună pentru a combate obezitatea infantilă, informează cotidianul Nu este suficient ca Batman, Spiderman sau Superman să promoveze un aliment, aşa cum a făcut Popeye marinaul cu spanacul. Pentru ca mesajul să influenţeze alegerea corectă a alimentaţiei copiilor, trebuie să săpăm mai adânc şi să ne punem în locul micuţilor pentru a vedea cum gândesc. O întrebare simplă de genul: „Tu ce crezi că ar mânca Superman?” poate fi cheia unei asocieri pozitive între virtuţile eroului şi mâncarea sănătoasă.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, autorii cercetării publicate în Pediatric Obesity au realizat un experiment la care au participat 22 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani. Copiilor li s-a oferit posibilitatea să adauge la felul lor principal de mâncare fie o porţie de carfoti prăjiţi, fie un măr tăiat în felii subţiri. În primele două dăţi, copiii au fost întrebaţi, pur şi simplu, ce preferă. A treia dată, micuţilor li s-au arătat 12 fotografii cu alimente sănătoase şi cu alimente nesănătoase şi li s-a cerut să aleagă ce preferă fiecare în parte. A patra oară, copiilor li s-au arătat şase fotografii cu eroi şi alte şase fotografii cu răufăcători şi li s-a cerut să spună ce cred ei că ar alege fiecare dintre ei (alimente sănătoase sau nesănătoase). După aceea, li s-a dat din nou posibilitatea de a alege între o porţie de cartofi prăjiţi şi un măr.

În zilele în care imaginile nu au fost folosite, doar 2 copii din cei 22 au ales mărul. După ce li s-au arătat imaginile cu felurile de mâncăre sănătoase şi nesănătoase, alţi doi copii au renunţat la cartofii prăjiţi. Cu toate acestea, după experimentul cu supereroii, alţi zece micuţi au ales mărul.

Experţii recunosc că mai sunt necesare şi alte studii, cu un număr mai mare de copii, pentru a putea obţine rezultate foarte bune şi a combate obezitatea infantilă.

Obezitatea infantilă a ajuns la proporţii alarmante în Uniunea Europeana. 14 milioane de copii sunt supraponderali şi numărul lor creşte anual cu 400.000. Este motivul pentru care campanii din toate ţările europene cer Uniunii să recunoască obezitatea drept boală cronică, informează Antena 3. În România, un copil din doi suferă de obezitate.

Citiţi şi:

http://www.dcnews.ro/2012/11/de-ce-este-important-sa-alegeti-farfurii-de-mici-dimensiuni-la-masa/

http://www.dcnews.ro/2012/09/cezariana-ar-putea-dubla-riscul-de-obezitate-infantila/

http://www.dcnews.ro/2011/06/cum-va-puteti-salva-copilul-de-obezitate/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel