Bashar al-Assad: Rusia a trimis Siriei primele dispozitive de apărare anti-aeriene

Siria a primit prima tranșă de dispozitive de apărare anti-aeriene din Rusia, a declarat președintele regimului de la Damasc, Bashar al-Assad, într-un interviu acordat unei televiziuni din Liban deținută de Hezbollah.

Anunțul ar putea crește tensiunile din zonă și, totodată, submina eforturile Națiunilor Unite de a organiza discuții de pace, notează The Independent.

Israel spusese anterior că Rusia se pregătește să aprovizioneze Siria cu dispozitive de apărare anti-aeriene cu rază lungă, S-300, acțiunea fiind văzută drept o amenințare împotriva căreia Ierusalimul va folosi forța.

Acțiunea Rusiei vine la doar câteva zile de la decizia Uniunii Europene de a ridica embargoul de aprovizionare cu arme a rebelilor sirieni, permițându-le celor 27 de state membre ale Uniunii să înarmeze rebelii din Damasc.

Dispozitivele S-300 au o rază de acțiune ce poate ajunge la 125 de mile și sunt capabile să depisteze și să elimine simultan mai multe ținte. Siria deținea deja arme de apărare rusești, dar noul transport de la Moscova îi va întări considerabil sistemul de apărare și îi va permite că contraatace amenințări aeriene ca cele reprezentate de Israel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel