Barilul de petrol a depășit pragul de 100 de dolari

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Odată cu începerea războiului din Ucraina, prețul petrolului a depășit pragul de 100 de dolari. 

Prețul petrolului a crescut peste pragul de 100 de dolari barilul, atingând cel mai ridicat nivel din ultimii de șapte ani. Totul s-a întâmplat după ce Rusia a atacat în cursul acestei dimineți Ucraina, scrie BBC. Acțiunile de la nivel global au scăzut și prețul aurului a crescut, deoarece investitorii s-au îngrijorat de posibilul impact al conflictului.

Rusia este al doilea cel mai mare exportator de țiței și este, de asemenea, cel mai mare exportator de gaze naturale din lume.

Prețul barilului a depășit 105 dolari

Prețul petrolului a depășit 105 de dolari pe baril, iar grupurile auto din Marea Britanie au spus că prețul benzinei a atins un alt record.

Regatul Unit primește din Rusia doar 6% din țiței și 5% din gazul său, dar există temeri că sancțiunile ar putea limita livrările și ar putea crește prețurile la nivel mondial. Prețul estimat din viitor pentru gaze naturale din Regatul Unit va crește cu aproape 40%.

Consumatorii din Marea Britanie plătesc deja un preț mare pentru energie și combustibil, cererea fiind în creștere ca urmare a relaxării restricțiilor Covid.

Preşedintele ceh: Rusia ar trebui deconectată de la sistemul financiar SWIFT

"Este timpul să concepem sancţiuni mult mai dure decât cele planificate iniţial, să luăm în considerare, înainte de toate, o sancţiune în zona SWIFT", a declarat într-un discurs Zeman.   

Acesta a adăugat: "Este necesar să izolăm un nebun, nu doar să ne apărăm împotriva lui cu vorbe, ci şi cu măsuri concrete".   

Rusia este supusă unor sancţiuni economice şi financiare încă din 2014, când Occidentul a dorit să pedepsească Moscova pentru anexarea Peninsulei Crimeea şi rolul său în conflictul militar din Ucraina.  

Aceste restricţii au determinat băncile şi companiile ruseşti să îşi reducă dependenţa de pieţele globale de obligaţiuni, în timp ce Rusia s-a concentrat pe refacerea rezervelor valutare şi dezvoltarea propriilor sale sisteme financiare, ca alternativă la SWIFT, Visa sau MasterCard, notează Agerpres. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel