BAREM MATEMATICĂ, EVALUARE NAȚIONALĂ 2014

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Cei 167.000 de absolvenți ai claselor a VIII-a au terminat, miercuri, cu proba de la MATEMATICĂ,  primul examen major al vieții.  EDU.ro a dat publicității BAREMELE de la Varianta cu numărul 3 de la la MATEMATICĂ.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Pentru proba de la MATEMATICĂ, absolvenții au avut de rezolvat Varianta cu numărul 3. Durata examenului a fost de două ore.

Vezi AICI BAREMUL de la MATEMATICĂ

Vezi AICI Varianta numărul 3 de la MATEMATICĂ

În cadrul examenului de Evaluare Naţională 2014, proba la MATEMATICĂ a  cuprins trei subiecte, cu mai multe subpuncte. Teoretic, primul subiect nu ar trebui să pună niciun fel de problemă niciunui absolvent al clasei a VIII-a.

Citește și: EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. SUBIECTE și BAREME la limba maternă

Citește și: BAREM Limba română de la EVALUARE NAȚIONALĂ 2014

Varianta 3 a presupus subiecte relativ simple. Partea I presupunea calcule ușoare, iar subiectele de geometrie au fost și ele destul se accesibile. De exemplu, elevii trebuiau  să afle volumul unei cutii. In general, subiectele au avut  nivel acceptabil, iar elevii pot obține ușor nota 8.

La primul subiect, elevii au  realizat calcule matematice, procente, suma de laturi a unei figuri geometrice, de conceput și rezolvat o problemă pe baza unei diagrame. La subiectul al doilea au avut de rezolvat o funcție, o problemă algebrică, o ecuație și de la un desen să calculeze o medie.

Subiectul al treilea a fost cel mai dificil, au avut de rezolvat două probleme, una de geometrie plană și una de geometrie în spațiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel