Bărbat, la un pas de moarte, după ce un copac s-a prăbușit peste el

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pavel Danilyuk)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pavel Danilyuk)

Un bărbat a ajuns la spital, după ce un copac s-a prăbușit pste el.

Polițiștii Secției nr. 2 Rurale Băleni au fost solicitați să intervină pentru soluționarea unui incident petrecut pe raza localității Rățoaia, la începutul acestei săptămâni. În fapt, s-a constatat că un bărbat de 43 de ani a fost rănit de un copac care ar fi căzut necontrolat.

"La data de 7 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Băleni au fost sesizați prin SNUAU 112, de către un bărbat, în vârstă de 40 de ani, cu privire la faptul că un alt bărbat a fost rănit de un lemn, în zona capului. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, în localitatea Rățoaia, unde, din primele cercetări, au constatat că un bărbat, de 43 de ani, ar fi fost accidentat de un arbore care ar fi căzut necontrolat.

Cel în cauză a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii evenimentului”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița, potrivit dbonline.ro.

Citește și:

Copacul periculos pe care nu trebuie să îl atingi niciodată. Poate provoca cancer și chiar moartea. Nu încerca să îi dai foc, îți arde plămânii

Arborele manchineel (Hippomane mancinella) este pe cale de dispariție, dar la fel devine și oricine se încurcă cu el. Asta pentru că această plantă tropicală rară, care oferă fructe înșelător de dulci, este unul dintre cei mai otrăvitori copaci de pe Pământ, scrie Treehugger. Cristofor Columb l-a numit "merișorul morții". În plus, el deține recordul mondial Guinness pentru "cel mai periculos copac". 

Manchineel, nativ în America Centrală, nordul Americii de Sud, Florida de Sud și Caraibe, este de multe ori etichetat cu semne de avertizare. 

Fructul este cel mai periculos

Fructele sunt cea mai evidentă amenințare. Sunt dulci, atrăgătoare, dar pot provoca ore de agonie și chiar moarte, după doar o mușcătură.

"Am mâncat din acest fruct și avea un gust dulce plăcut", a scris radiologul Nicola Strickland într-un articol din British Medical Journal în anul 2000 despre consumul de manchineel împreună un prieten. "Câteva clipe mai târziu, am observat o senzație ciudată de piper în gură, care a evoluat treptat către o senzație de arsură și o senzație de constricție a gâtului. Simptomele s-au agravat în câteva ore, până când abia puteam înghiți alimente solide din cauza durerii chinuitoare și a senzației unui nodul faringian uriaș", a mai scris acesta.

Merele otrăvite sunt, totuși, doar începutul. Fiecare parte a acestui copac este toxică și, potrivit Institutului de Științe Alimentare și Agricole din Florida, "interacțiunea cu și ingestia oricărei părți a acestui copac poate fi letală". Aceasta include scoarța, frunzele și seva lăptoasă, doar o picătură din aceasta poate arde pielea iubitorilor de plajă care caută umbră. Chiar și fără a atinge copacul în sine, oamenii, și chiar vopseaua de pe mașini, au fost arse de seva groasă și caustică, în timp ce ploaia o spăla de pe ramurile copacului.

Toxinele din plante evoluează de obicei pentru apărare, dar nu este clar de ce manchineel a ajuns la astfel de extreme. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel