Bărbat BĂTUT de poliţişti în Tulcea. Andreica, EUROPOL: S-a procedat legal. Rolul poliţiei este de a aplica legea

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Cosmin Andreica, preşedintele sindicatului Europol, a afirmat că intervenţia poliţiştilor în cazul din Tulcea, unde un bărbat a fost bătut pentru că ar fi refuzat să oprească căruţa la semnalul poliţiei, este complet legală. 

"Din informaţiile pe care le deţinem, vorbim despre un refuz de legitimare. Conform procedurilor în vigoare, când o persoană refuză legitimarea, este condusă la sediul poliţiei. Dacă refuză să fie condusă în condiţii paşnice, se foloseşte forţa şi mijloacele din dotare. Am văzut că s-au folosit şi procedee de imobilizare, dar şi câtuşe. Din punctul nostru de vedere, dacă un cetăţean nu se supune dispoziţiilor poliţistului, se aplică procedurile în vigoare, respectiv mijloacele din dotare şi folosirea forţei. Putem spune că a fost o reacţie exagerată doar când vom vedea certificatul medico-legal. Este vorba despre numărul zilelor de îngrijiri medicale. Se va face şi o anchetă, pentru că atunci când se foloseşte forţa, există verificări realizate de superiorii poliţiştilor. Mi se pare exagerată reacţia cetăţeanului, pentru că nu s-ar fi ajuns aici dacă nu refuza legitimarea.", a declarat Cosmin Andreica la Antena 3. 

Întrebat dacă rolul poliţiştilor nu este acela de a aplana conflictele, în loc de a genera, Cosmin Andreica a oferit un răspuns uluitor. 

"Rolul poliţistului este să aplice legea. Dacă aplicarea legii nu poate avea loc în mod paşnic, cu o discuţie civilizată cu cetăţeanul asupra căruia se aplică legea, este evident că folosim celelalte mijloace pe care le avem la dispoziţie. Ce se vede sunt procedee de imobilizare, mai ales că la faţa locului erau şi alte persoane, iar riscul ca acest conflict să degenereze era foarte mare", a mai declarat preşedintele EUROPOL. 

VEZI ŞI IMAGINI HALUCINANTE. Despescu a cerut intervenția la Antena 3. Primele declarații

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel