Bărbat atacat de urs lângă municipiul Sfântu Gheorghe. Va fi operat de urgență

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Este alertă la câțiva kilometri de Sfântu Gheorghe, județul Covasna, după ce ursul a atacat din nou.

Un bărbat a ajuns la spital, sâmbătă după-amiază, după ce a fost atacat de un urs în apropierea municipiului Sfântu Gheorghe, anunţul fiind făcut de primarul Antal Arpad pe pagina sa de socializare, scrie Agerpres. 

"Un nou atac grav al urşilor a avut loc de data aceasta între Şugaş Băi şi Sfântu Gheorghe. Persoana rănită este în stare stabilă şi primeşte îngrijiri la Spitalul Judeţean", a scris Antal Arpad pe Facebook.

Acesta a mai adăugat că este nevoie de "o acţiune decisivă" pentru a stopa atacurile urşilor, menţionând că situaţia "a depăşit limita normalităţii" , devenind "de nesuportat".

Ce spune primarul Antal Arpad



"Cred că este important să protejăm mediul natural şi urşii, dar viaţa oamenilor este cea mai importantă! Ştiu că atacurile urşilor sunt o problemă sensibilă pentru mulţi oameni, dar este nevoie de o acţiune decisivă şi nu trebuie să mai întârziem! În ciuda presiunii enorme, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, face eforturi pentru a permite uciderea animalelor periculoase. În România, vânarea de carnivore mari, cum ar fi urşii şi lupii, a fost interzisă în urmă cu 5 ani, iar oameni nevinovaţi plătesc preţul acestei decizii extreme! Această situaţie este acum de nesuportat şi trebuie găsită o soluţie la problema urşilor cât mai curând posibil, pentru că această situaţie a depăşit limita normalităţii, iar echilibrul dintre om şi vânatul mare periculos a fost rupt", a afirmat Antal Arpad.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a făcut un apel către cetăţeni să circule cu atenţie spre staţiunea Şugaş Băi.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, bărbatul, în vârstă de 50 de ani, care a fost atacat de urs, a fost adus la spital cu multiple muşcături şi zgârieturi în zona scalpului şi pe partea superioară a corpului, respectiv umeri, spate, în zona toracică şi abdominală. 

Un bărbat a fost atacat de urs și la Barajul Vidraru. Animalul i-a sfâșiat brațul

Potrivit Argeșulonline, un bărbat având vârsta în jurul a 50 de ani a fost atacat, ieri la prânz, de un urs, în apropiere de Barajul de la Vidraru, de pe Transfăgărăşan. Animalul i-ar fi sfâşiat un antebraţ, potrivit primelor informaţii transmise de ISU Argeş. Bărbatul rănit e, din fericire, conştient, potrivit aceleiaşi surse.

Zona Barajului de la Vidraru e cunoscută pentru faptul că adăposteşte o populaţie semnificativă de urşi, care ies adesea la şosea şi caută contactul cu oamenii, probabil, din lipsă de hrană.

CITEȘTE MAI MULT AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel