Bărbat, atacat de un rechin de 4 metri: "Avea încă dinţii înfipţi"

Un bărbat din Australia a scăpat ca prin minune după ce un rechin-tigru de patru metri a atacat caiacul în care se afla, l-a răsturnat în apă şi şi-a înfipt colţii ambarcaţiunea de mici dimensiuni.

Bărbatul, care are în jur de 30 de ani, se afla la pescuit joi dimineaţă în regiunea Sunshine Coast din estul statului Queensland când a fost atacat de prădătorul care şi-a încleştat dinţii în unul dintre capetele caiacului. Din fericire, el a reuşit să îşi îndrepte ambarcaţiunea şi să se urce înapoi în ea apoi şi-a folosit staţia radio pentru a cere ajutor.

El se afla în larg unde vâslea şi pescuia şi, din păcate, brusc, un rechin i-a atacat caiacul şi s-a încleştat în el aruncându-l (pe bărbat) peste bord, a declarat un salvator din cadrul Surf Life Saving Queensland, Jacob Thomson.

''Rechinul avea încă dinţii înfipţi în caiacul care era întors invers, însă (bărbatul) a reuşit să-l întoarcă şi la un moment dat rechinul i-a dat drumul, a adăugat Thomson.

"Am fi vorbit despre cu totul altceva"

La momentul la care autorităţile au ajuns la faţa locului, ambarcaţiunea în care se afla bărbatul era pe cale de a se scufunda, ceea ce ar fi însemnat că el nu ar mai fi putut utiliza staţia radio pentru efectuarea apelului de urgenţă şi ar fi ajuns înapoi în apa în care se afla rechinul care îl atacase.

Noroc că a avut radioul cu el, altfel cred că am fi vorbit despre cu totul altceva în dimineaţa aceasta, a spus Thomson.

După ce a revenit pe uscat, bărbatul a fost consultat de paramedici care au declarat că acesta era speriat de cele întâmplate însă nevătămat. La începutul acestei luni, un surfer a fost rănit de un rechin în largul unei plaje din vestul Australiei, la mai puţin de o săptămână de la moartea unui înotător atacat de rechin în partea estică a continentului.

Cu câteva zile înainte, un alt bărbat din Australia şi-a folosit planşa de surf pentru a se lupta cu un rechin care l-a atacat şi rănit în apele din largul Ballina, de pe coasta de est a Australiei. Incidentele recente au reaprins dezbaterile privind cea mai bună modalitate pentru evitarea interacţiunilor dintre rechini şi iubitorii de sporturi nautice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel