Barack Obama riscă suspendarea

Barack Obama
Barack Obama

Scandalul provocat în jurul legislației privind regimul armelor și muniției ia amploare în Statele Unite ale Americii, și poate culmina cu suspendarea președintelui Barack Obama. Senatorii republicani îl acuză pe șeful statului de încălcarea Constituției și îl amenință cu suspendarea.

Senatorul Davis câștigă teren cu Proiectul de Lege 224. Acest proiect reprezintă o rezoluție comună prin care se dorește anularea deciziilor luate de președinte în legătură cu regimul de deținere al armelor, pe motiv că încalcă cel de-al doilea amendament și dreptul de a deține și de a purta arme. Această rezoluție comună a fost prezentată Comisiei Juridice a Senatului. Asta după ce Administraţia Obama a identificat 19 măsuri executive pentru a schimba legislaţia privind regimul armelor şi muniţiei.

Proiectul de lege 224 afirmă următoarele: „Orice ordin federal de a restricționa, limita, sau de a încălca în vreun mod exercitarea liberă a dreptului cetățeanului, din cel de-al doilea amendament, de a deține și de purta arme, este neconstituțională și nu va putea fi impusă de vreun organ, fie el federal, de stat sau local, pentru a fi aplicată în cadrul Carolinei de Sud”.

Conform Curții Supreme, „Al doilea amendament protejează dreptul individului de a deține arme de foc și, interzicerea pistoalelor în oraș, la fel ca decizia de păstrare a armelor de foc în casă, nefuncționale, chiar și când utilizarea lor este necesară pentru auto-apărare, încalcă acest drept”.

Președintele nu are autoritatea constituțională de a folosi un ordin executiv pentru a scrie legi. Congresul este singura entitate care are puterea de a iniția legi.

Senatorul Davis adaugă că „ordinele executive emise de președinte nu pot depăși autoritatea sa constituțională sau încălca orice legislație care a trecut de Congres, iar Congresul își păstrează puterea de a răsturna ordinele executive”.

Senatorul republican de Texas, Steve Stockman, a anunţat că grupul senatorilor republicani va iniţia o moţiune pentru suspendarea preşedintelui dacă acesta ignoră poziţia Congresului în legătură cu acest subiect.

Stockman a argumentat că astfel de măsuri executive sunt „neconstituţionale” şi vor „îngrădi dreptul garantat prin Constituţie al americanilor de a deţine şi purta arme”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel