Banciu, la B1 TV: Miroase a bătaie de joc! Să rețină toți cei care azi au opinii

Radu Banciu
Radu Banciu

Procurorul general Augustin Lazăr a anunțat că rechizitoriul „Dosarului Revoluţiei” a fost finalizat. Radu Banciu, în ediția de luni seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, a comentat acest subiect.

„Iată-ne aproape stingheri în a explica. Într-adevăr, miroase de departe a cacealma, a bătaie de joc. Trebuie să încercăm să fim raționali, dincolo de apele care s-au învolburat. Suntem cu acest dosar finalizat. Augustin Lazăr a anunțat că s-a terminat dosarul la 30 de ani de la evenimente. Începe un lung drum de aici înainte, practic finalizarea dosarului în justiție. Presa este virulentă", a spus Radu Banciu la B1 TV.

„A fost o revoluție absolut autentică, am mai spus acest lucru. Să rețină toți cei care astăzi au opinii despre subiect că revoluție înseamnă schimbarea unui regim și, în acest caz, s-a schimbat și o eră. Să nu vină cineva să-mi spună – pentru că noi eram maturi, vaccinați la vremea respectivă – să nu vină să spună că regimul Ceușescu a fost continuat ulterior de Ion Iliescu. Nu are nicio legătură", a precizat Banciu, adăugând: „Nu se compară ce trăim de 30 de ani cu ce am trăit în regimul Ceaușescu".

Amintim că preşedintele României salută finalizarea investigaţiilor în „Dosarul Revoluţiei" şi trimiterea cauzei spre judecare. Preşedintele Klaus Iohannis consideră că acesta reprezintă un pas extrem de important, după o lungă perioadă de timp, în stabilirea adevărului cu privire la evenimentele din Decembrie 1989.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel