Banca Centrală din Germania anunță sfârșitul recesiunii

Recesiune 1
Recesiune 1

Deși a redus prognoza de creștere economică pentru anul acesta și pentru anul viitor, Banca Centrală a Germaniei, Bundesbank, anunță că recesiunea din zona euro a luat sfârşit.

Instituţia de la Frankfurt a coborât prognoza de creştere economică a Germaniei pentru acest an, de la 0,4% la 0,3%, iar pentru anul 2014, estimarea a fost redusă de la 1,9% la 1,5%, potrivit antena3.ro.

"Multe vor depinde de stabilizarea situaţiei din ţările de criză din zona euro şi de progresul care va fi înregistrat acolo de forţele de expansiune. O revenire susţinută în economia globală este la fel de importantă ca precondiţie pentru scenariul de creştere pe care l-am asumat", a precizat preşedintele Bundesbank, Jens Weidmann. În primele trei luni ale acestui an, economia germană a înregistrat o creștere de 0,1%. De asemenea, a crescut şi încrederea din mediul de afaceri german, iar consumul intern este susţinut de situaţia bună de pe piaţa muncii, pe fondul dobânzilor reduse. Oficialii Bundesbank consideră că economia zonei euro a depăşit cea mai dificilă perioadă. Aceştia spun însă că încă este nevoie de continuarea refomelor structurale pentru a înlătura obstacolele din calea unei reveniri rapide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel