Urmărește emisiunea live


Banca Centrală a Rusiei le va permite cetățenilor să retragă euro din conturile vechi

 / Foto: Pixabay, de martaposemuckel
/ Foto: Pixabay, de martaposemuckel

Banca Centrală a Rusiei le permite cetățenilor să retragă euro din conturile vechi începând cu 11 aprilie.

Din 11 aprilie, Banca Centrală a Rusiei le va permite cetățenilor să primească numerar nu numai în dolari, ci și în euro din conturile lor în valută străină sau depozitele deschise înainte de 9 martie 2022, dacă nu au ales încă limita stabilită pentru primirea de numerar. Banca Centrală a Rusiei a decis să schimbe procedura temporară pentru operațiunile cu numerar, scrie Interfax.

Limita totală pentru retragerile de numerar din conturi rămâne 10.000 de dolari sau echivalentul acestora în euro și este valabilă până pe 9 septembrie. Conversia, dacă este necesar, se efectuează la cursul de schimb al băncii, dar suma emisă nu poate fi mai mică decât suma calculată folosind cursul de schimb oficial al Băncii Rusiei din ziua emiterii.

La începutul lunii martie, pe fondul sancțiunilor occidentale și al volatilității de pe piața financiară, Banca Centrală a Rusiei a înăsprit controlul asupra circulației banilor în numerar din țară. Autoritatea de reglementare a interzis achiziționarea de monede în numerar de către persoane fizice și a limitat emiterea acestora din depozitele existente la suma maximă de 10.000 USD pentru o perioadă de șase luni - din 9 martie până în 9 septembrie 2022.

Rusia, abandonată de muncitorii străini. Țara rămâne fără forță de muncă din cauza devalorizării rublei - date statistice

Migranții fug din Rusia, după ce Kremlinul a ordonat invadarea Ucrainei, iar UE și SUA au impus numeroase sancțiuni dure Moscovei. Potrivit, publicației economice Kommersant, în ultimele trei luni, peste 60.000 de migranți tadjici s-au întors din Rusia. Acest lucru este dovedit de datele Ministerului Muncii, Migrației și Ocupării Forței de Muncă a Populației din Tadjikistan. În aceeași perioadă, 133.000 de migranți s-au întors în Uzbekistan.

Motivul principal ar fi devalorizarea rublei. Migranților nu le mai convine să muncească în Rusia pentru că banii ajunși la familiile lor sunt mult mai puțini. În plus, din cauza sancțiunilor occidentale, multe companii s-au retras de pe piața rusă, iar mulți angajați și-au pierdut locurile de muncă. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel