Băiatul care nu se poate opri din mâncat

Băƒiatul care nu se poate opri din mâncat
Băƒiatul care nu se poate opri din mâncat

Potrivit Daily Mail, lui Jack Cooper, un băiat de cinci ani din Staffordshire, Marea Britanie, i-a fost interzis să mai mănânce chipsuri, ciocolată sau prăjituri, pentru că niciodată nu este sătul.

Autor: Adina Predescu

Majoritatea copiilor nu ar rezista tentaţiei unei pungi de dulciuri sau a unui pachet de biscuiţi. Dar, în timp ce unii părinţi cad pradă indulgenţelor copiilor, părinţii lui Jack sunt nevoiţi să-i interzică pe viaţă băiatului lor să mănânce junk food, informează Daily Mail.

Doctorii l-au diagnosticat cu sindromul Prader-Wili, o boală rară, care îl lasă pe tânărul de cinci ani cu un apetit necontrolat. Mama sa, Alison, nu poate să ţină gustări în casă, pentru că băiatul, pur şi simplu, le-ar devora. Condiţia de care suferă Jack îl face să mănânce continuu şi niciodată să nu se simtă sătul.

„Jack este foarte interesat de mâncare şi uneori trebuie să îl distragem de la acest subiect”, declară Alison. „Orice i-ai da să mănânce, nu refuză, aşa că trebuie să fiu foarte fermă. De aceea, nu ţinem niciodată dulciuri în casă. Fără chipsuri, biscuiţi, prăjituri, ciocolată sau bomboane”, adaugă ea.

Încă de la naştere, doctorii au încercat să-şi dea seama ce-i în neregulă cu nou-născutul. Jack a fost hrănit prin intermediul unui tub, pentru a-i întări tonusul muscular. La cinci săptămâni de la naşterea băiatului, experţii deja l-au diagnosticat cu sindromul Prader-Wili, o boală genetică ce afectează una la 20.000 de persoane din Anglia.

Acum, Jack reuşeşte să meargă de unul singur la şcoală, fără să se ajute de cadrul de susţinere, următorul pas fiind să-şi îmbunătăţească capacitatea de a vorbi. Aşa cum însăşi ea declară, Alison se consideră o persoană optimistă: „Nu mă gândesc <de ce eu?>, ci <de ce nu?>. Jack este băieţelul meu de care sunt foarte mândră.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel