Urmărește emisiunea live


Bacalaureat 2021. Au fost eliminaţi 45 de candidaţi de la cea de-a doua probă a examenului

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

96% este rata de prezenţă la a doua probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2021. 

Astăzi a avut loc cea de-a doua proba din cadrul examenului de Bacalaureat, cea obligatorie a profilului. Au susţinut lucrări scrise la una dintre cele două discipline ale probei (Matematică şi Istorie) 120.070 de candidaţi (96%) din totalul celor 125.349 de candidaţi care s-au înscris. Nu s-au prezentat 5.234 de candidaţi, conform unui comunicat de presă emis de Ministerul Educației. 

Elevi eliminați din examen



Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminaţi 45 de candidaţi. Aceştia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie a publicat subiectele şi baremul de corectare, la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Următoarea probă (proba la alegere a profilului şi a specializării) va avea loc miercuri, 30 iunie, în timp ce ultima probă din această sesiune (limba şi literatura maternă) este programată joi, 1 iulie.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 5 iulie, până la ora 12:00

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie

Precizăm că, în conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD/GDPR), rezultatele vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel