BACALAUREAT 2017, AUGUST. Limba și literatura română, cerințe, barem

Bogdan Bolojan / 21 aug 2017 / 16:06 Salveaza PDF Comentarii
Rezultate Evaluare Națională 2018
Rezultate Evaluare Națională 2018

Candidaţii la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat de la Filiera teoretică - profilul umanist, Filiera vocaţională - profilul pedagogic au avut de rezolvat luni, la proba scrisă la limba şi literatura română, la primul subiect, cerinţe pe baza unei strofe din poezia "Miraj" de Al. Philippide. 

La subiectul al doilea au avut de scris un text de tip argumentativ de 150 - 300 de cuvinte despre necesitatea cunoaşterii unor limbi străine în dezvoltarea personală. 

La ultimul subiect, candidaţilor de la această filieră li s-a cerut să redacteze un eseu de 600 - 900 de cuvinte în care să prezinte tema şi viziunea despre lume dintr-un text narativ aparţinând lui G. Călinescu sau lui Mihail Sadoveanu. 

Candidaţilor de la Filiera teoretică - profilul real, Filiera tehnologică - Filiera vocaţională - toate profilurile (cu excepţia profilului pedagogic) li s-a cerut la primul subiect să rezolve cerinţe pe baza poeziei "Elegie" de Ion Pillat. 

La cel de-al doilea subiect, absolvenţilor de liceu li s-a cerut să scrie un text de tip argumentativ de 150 - 300 de cuvinte despre importanţa toleranţei în relaţia de prietenie. 

Ultimul subiect le-a cerut celor de la această filieră să redacteze un eseu de 600 - 900 de cuvinte în care să prezinte tema şi viziunea despre lume dintr-un text narativ aparţinând lui Liviu Rebreanu sau lui Camil Petrescu, relatează Agerpres.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24