Bacalaureat 2014 în luna mai. Decizia Ministerului Educației

Bacalaureat 2014, BAC 2014, sesiune de bacalaureat luna mai 2014, olimpici. Elevii din clasa a XII-a, care se pregătesc de olimpiade și concursuri internaționale, intră în febra examenelor de bacalaureat.

Pentru aceștia, emoțiile încep mult mai devreme, mai precis în luna mai, după cum arată o decizie luată de Ministerul Educației.

Sesiunea specială de bacalaureat 2014 se va desfășura în perioada 17 mai – 30 mai. Înscrierile pentru sesiunea specială de Bac au loc în perioada 17-18 mai, iar probele încep pe 19 mai, cu Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, potrivit calendarului propus azi de Ministerul Educaţiei.

VEZI ȘI: Rezultate simulare Bacalaureat 2014. Ce note au luat elevii


Următoarea probă, cea de Evaluare a competenţelor digitale, are loc în perioada 21-22 mai, urmată de Evaluarea competenţelor lingvistice (23-24 mai).

Candidaţii vor susţine probele scrise în perioada 26-29 mai, după cum urmează:


26 mai – Limba şi literatura română

27 mai – proba obligatorie a profilului: Matematică sau istorie

28 mai – proba la alegere a profilului (chimie, fizică, biologie, filososfie, psihologie, sociologie, economie, informatică, logică, geografie)

29 mai - Limba şi literatura maternă.

Elevii vor putea afla rezultatele pe data de 29 mai până la ora 18:00. Cei nemulțumiți de nota primită vor putea depune contestaţii în aceeaşi zi, între orele 18:00 – 20:00, urmând ca rezultatele finale să fie publicate în data de 30 mai.

VEZI ȘI: Ce spune Funeriu în ziua publicării rezultatelor la simulare Bacalaureat 2014

La sesiunea specială a Bacalaureatului se pot înscrie absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite, care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale, se arată în ordinul de ministru pus în dezbatere.

FOTO: Ziua de Buzău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel