Avocatul Poporului, raport: Sorin Oprescu trebuie internat

Concluzia anchetei efectuate de Avocatul Poporului în arestul în care este ținut primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, este că acesta ar trebui internat în cadrul unei secții de cardiologie, unde să fie supus unor examene mai amănunțite, care nu se pot realiza în cabinetul medical al Centrului de Arestare Preventivă.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că în urma vizitei făcute de echipa de verificare la Centrul de Arestare Preventivă din cadrul Poliției Capitalei, acolo unde se află în detenție pentru 30 de zile și Sorin Oprescu, că fostul primar al Capitalei necesită internare.

Cei patru membri delegați să verifice starea de sănătate a lui Sorin Oprescu au purtat discuții cu conducerea Centrului de Arestare Preventivă, cu medicul instituției, cu Oprescu, dar și cu alte persoane private de libertate, inclusiv Alina Bica, aflată și ea în detenție pentru 30 de zile.

"Am ajuns la concluzia că e vorba de o persoană cu o patologie încărcată, înalt susceptibilă de a provoca o afecțiune cardiovasculară destul de gravă, fie că putea să fie vorba de un sindrom coronarian sau chiar de un infarct. Concluzia este că în cazul unui pacient cu o bogată încărcătură patologică, acesta trebuia urmărit și deferit unei secții de cardiologie, cu toate cele aferente", a explicat medicul care a făcut parte din echipa de membri delegați să verifice starea de sănătate a lui Sorin Oprescu, din partea Colegiului Medicilor.

Citește și: Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul lui Sorin Oprescu

De asemenea, în urma vizitei din arest au mai fost constate alte aspecte referitoare la încălcarea drepturilor persoanelor private de libertate.

"Consultul medical la Spitalul Sfântul Ioan a fost făcut în prezenta escortei, ceea ce este o încălcare a dreptului la intimitate. Regimul alimentar nu este adecvat. Persoanele private de liberate sunt dependente de pachetele pe care le primesc. În condițiile în care cantitatea de hrană pe care o pot primi este limitată și aceasta este o problemă care poate aduce atingere sănătății persoanei", a mai declarat un membru al echipei care l-a vizita pe Sorin Oprescu, citează B1 TV.

"Riscurile sunt foarte mari, sunt foarte serioase și nu știu cine și-ar asuma un asemenea risc", a avertizat și Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.

Sorin Oprescu se află în arest din 6 septembrie pentru acuzaţii de luare de mită. Primarul suspendat al Capitalei suferă de diabet şi de afecţiuni cardiace.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel