Avocatul Poporului, intervenţie în situaţia de la Metrorex

Metrou
Metrou

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu privind situaţia de la METROREX, prezentată de către presă, legată de posibile defecţiuni la materialul rulant şi viitoarea instalare a panourilor de siguranţă în staţii

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu privind situaţia de la METROREX, prezentată de către presă, legată de posibile defecţiuni la materialul rulant şi viitoarea instalare a panourilor de siguranţă în staţii. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică.

Avocatul Poporului a luat cunoştinţă din mass-media de faptul că 15.000 de cetăţeni au semnat o petiţie prin care solicită instalarea panourilor de siguranţă în staţiile de metrou, pentru securizarea peroanelor. Aceste structuri de siguranţă sunt transparente, din plexiglas sau sticlă securizată şi sunt folosite pe peroanele din alte ţări pentru a împiedica oamenii să ajungă pe şinele metroului.

Pe de altă parte, conform unor relatări din presă, ar fi fost semnalate nereguli şi în ceea ce priveşte siguranţa călătorilor care folosesc metroul. Potrivit unor publicaţii, "angajaţii Metrorex descoperă zilnic conductori defecţi, care provoacă scurtcircuite, cablurile electrice cedează săptămânal, iar avariile pot pune în pericol mii de vieţi". Unul dintre angajaţi a mărturisit că: "Cele mai grave apar la bieletele antiroliu. Asta ţine instalaţia electrică. Poate duce şi la deraierea trenului".

Vezi şi: Conflictul Iohannis - MApN ajunge la Curtea Constituţională

Pleșoianu, moment decisiv. Se întâmplă pe 9 martie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel