Avocat, în arest preventiv. Acuzații de trafic de influență

Avocati
Avocati

Procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Timişoara au dispus, marţi, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului Panduru Cosmin, avocat în cadrul Baroului Timiş, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. 

În ordonanţa procurorilor se arată că în cauză există date şi probe care susţin faptul că în cursul anului 2017, în contextul desfăşurării unui proces civil de partaj, inculpatul Panduru Cosmin, în calitate de avocat în cadrul Baroului Timiş, a pretins de la una dintre părţile implicate în cauză suma de 2.000 euro. Banii respectivi au fost pretinşi pentru ca inculpatul să intervină pe lângă un executor judecătoresc şi să-l determine să permită persoanei respective să vândă un imobil, astfel încât acel imobil să nu mai poată fi supus procedurii de executare silită, arată un comunicat al DNA Timişoara. 

Ulterior, în acelaşi context, din august până în prezent, inculpatul şi-a mărit pretenţiile la 4.000 de euro, bani ce urmau să-i fie remişi în două tranşe. 

Inculpatului Panduru Cosmin i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. 

Miercuri, inculpatul Panduru Cosmin va fi prezentat Curţii de Apel Timişoara, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel