Avionul dispărut, deturnat de o persoană "experimentată", susțin surse militare

O nouă ipoteză a fost lansată în cazul avionului de tip Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care avea 239 de persoane la bord și care a dispărut în urmă cu o săptămână, la puţin timp după ce decolase de la Kuala Lumpur în direcţia Beijing.

Surse militare malaysiene consideră că zborul MH370 a fost deturnat de la traiectoria sa către Oceanul Indian de un pilot "experimentat".

Un oficial militar malaysian care participă la operaţiunile de căutare efectuate într-o zonă imensă cuprinsă între Marea Chinei de Est şi Oceanul Indian s-a exprimat, sâmbătă, pentru AFP, sub acoperirea anonimatului, că doar "un pilot experimentat, competent şi în activitate" ar putea să facă aşa ceva, ipoteza fiind bazată pe date înregistrate de un radar militar şi care nu au fost publicate.

Radarul a continuat să detecteze un aparat de zbor timp de mai multe ore, după ce zborul MH370 a dispărut din ecranele radarelor civile, a spus el.

Avionul s-a îndreptat către Oceanul Indian, în sens opus rutei care ar fi trebuit să o urmeze pentru a ajunge de la Kuala Lumpur la Beijing.

"Se pare că (această persoană) ştia foarte bine cum să evite radarele civile. Se pare că le-a studiat foarte îndeaproape", a adăugat oficialul militar în legătură cu dispariția zborului MH370 din ecranele radarelor civile după o oră de la decolare. Ultima poziţie cunoscută este undeva la jumătatea drumului, între coastele Malaysiei şi Vietnamului.

Dispariţia avionului companiei Malaysia Airlines, învăluită în continuare în mister

Avionul de tip Boeing 777, care avea 239 de persoane la bord, a dispărut în urmă cu o săptămână la puţin timp după ce decolase de la Kuala Lumpur în direcţia Beijing.

Vineri, New York Times, citat de AFP, a afirmat că avionul companiei Malaysia Airlines şi-ar fi schimbat direcţia şi altitudinea de mai multe ori înainte de a pierde contactul cu turnul de control.

Potrivit cotidianului american, care citează surse apropiate anchetei, avionul ar fi urcat până la 45.000 de picioare (13.700 de metri altitudine), peste limita autorizată pentru un Boeing 777, iar, ulterior, conform semnalelor radar înregistrate, acesta ar fi coborât până la o altitudine de 23.000 de picioare în apropiere de Penang, o insulă malaysiană foarte populată.

Operațiunile de căutare ale avionului dispărut în urmă cu o săptămână continuă, aria de căutare fiind extinsă și în partea de nord a Golfului Bengal şi în nordul Oceanului Indian, unde Pentagonul a trimis nava USS Kid şi  avionul de supraveghere de tip P-8 Poseidon. Cu toate acestea circumstanţele dispariţiei avionului companiei Malaysia Airlines rămân învăluite în mister.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel