Avion, evacuat de urgență pe Aeroportul Internațional Satu Mare

Avion, evacuat de urgență / Sursă foto: Pixabay
Avion, evacuat de urgență / Sursă foto: Pixabay

Un avion a fost evacuat de urgență pe Aeroportul Internațional Satu Mare.

Un avion plin cu pasageri a fost evacuat de urgență, după ce la bordul acestuia s-a simțit un miros puternic de kerosen, transmite RealitateaPlus. Incidentul aviatic a avut loc pe Aeroportul Internațional Satu Mare și a fost implicată o aeronavă ce trebuia să ajungă în Londra. 

Unul dintre oamenii care s-a aflat la bordul avionului a povestit că încă de la început s-a întârziat cu îmbarcarea pasagerilor.După o întârziere de aproximativ o oră, avionul se pregătea să decoleze, iar după pornirea motoarelor un miros puternic de kerosen s-a simțit în interior.

Mai mulți senzori ai aeronavei s-au activat și echipajul de zbor a rugat toți pasagerii să evacueze cât mai repede avionul. Zborul a fost amânat. O echipă tehnică a venit să verifice avionul, iar cursa va fi operată în cursul zilei de azi. 

 

Avion, evacuat de urgență din cauza unui incendiu

Un caz similar a avut loc în luna ianuarie. Un avion de pe ruta Debrecen - Paris a fost evacuat de urgență, după ce pilotul a observat fum și a anulat decolarea. Zeci de pasageri români din Satu Mare și Maramureș se aflau la bord în acel moment.

Călătorii au fost debarcați pe tobogane pe ușa din față a aeronavei, întrucât focul ar fi izbucnit în spatele avionului. Mai multe echipaje de pompieri au intervenit atunci pentru a stinge focul și din fericire, niciun pasager nu a fost rănit.

VEZI ȘI: Panică pentru români. Avion evacuat de urgență - update

Reamintim că ieri, 23 mai, un avion RyanAir a fost deturnat de autorităţile din Belarus. Potrivit Aleph News, avionul RyanAir efectua o cursă Vilnius – Atena. Cu puțin înainte de a ieși din spațiul aerian al Belarusului, cineva de la bord a lansat o falsă alarmă cu bombă. Un avion de luptă Mig29 a fost lansat din Minsk, iar avionul de pasageri a fost forțat să aterizeze. Jurnalistul Roman Protasevich, care se afla în avion, a fost reținut imediat și riscă acum pedeapsa cu moartea. Protasevich este un jurnalist și activist din Belarus, critic al regimului Lukashenko. Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a catalogat drept "inacceptabil" incidentul.

VEZI ȘI: Avion RyanAir, forţat să aterizeze la Minsk. Pasagerii, mărturii despre arestarea lui Roman Protasevici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel