Avion de pasageri forţat să aterizeze în Belarus. Ursula von der Leyen: Este total inacceptabil

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a catalogat drept "inacceptabil" incidentul cu avionul de pasageri forţat să aterizeze în Belarus, îndemnând autorităţile de la Minsk să permită plecarea tuturor persoanelor aflate la bord.

"Este total inacceptabil să fie forţat să aterizeze la Minsk un avion al companiei Ryanair care efectua o cursă de la Atena la Vilnius", a declarat Ursula von der Leyen, prin Twitter.

"Toţi pasagerii trebuie să aibă permisiunea de a continua călătoria spre Vilnius imediat şi trebuie să le fie garantată siguranţa. Orice încălcare a reglementărilor internaţionale de transport aerian trebuie să suporte consecinţele", a atras atenţia Ursula von der Leyen.

Un avion al companiei Ryanair care zbura din Grecia spre Lituania a fost forţat să aterizeze duminică după-amiază în capitala Belarusului. Decizia de aterizare a fost luată în contextul unei ameninţări cu bombă. Potrivit publicaţiei Der Spiegel, un activist al opoziţiei din Belarus, Roman Protasewitsch, a fost reţinut imediat după aterizarea avionului la Minsk. Toţi pasagerii avionului au fost supuşi unor verificări imediat după aterizare, relatează Mediafax.

Ce s-a întâmplat

Un jurnalist din Belarus a fost arestat după ce regimul Lukașenko a forțat un avion al companiei RyanAir să aterizeze forțat în capitala țării, Minsk, scrie CNN. Potrivit Aleph News, avionul RyanAir efectua o cursă Vilnius – Atena. Cu puțin înainte de a ieși din spațiul aerian al Belarusului, cineva de la bord a lansat o falsă alarmă cu bombă.

Un avion de luptă Mig29 a fost lansat din Minsk, iar avionul de pasageri a fost forțat să aterizeze. Jurnalistul Roman Protasevich, care se afla în avion, a fost reținut imediat și riscă acum pedeapsa cu moartea.

Protasevich este un jurnalist și activist din Belarus, critic al regimului Lukashenko. Anul trecut, a scris foarte mult despre brutalitatea poliției din timpul protestelor anti-guvernamentale. Din acest motiv, el a fost trecut pe lista persoanelor implicate în acte teroriste și riscă să fie executat. Președintele lituanian Gitanas Nauseda a condamnat acțiunile Belarusului și a cerut eliberarea lui Protasevici, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel