UPDATE: Albinele au fost "mutate" departe de circulația publică / Avertizare Ro-Alert: Pericol de înțepături de albine, în județul Neamț, după ce un camion cu stupi s-a răsturnat

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ruslan Sikunov)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ruslan Sikunov)

Autoritățile din Neamț au emis sâmbătă dimineața un mesaj Ro Alert după ce prezența unor albine a fost semnalate în zona localității Hanul Ancuței. Acestea provin dintr-un camion care s-a răsturnat pe DN 2.

UPDATE: Albinele scăpate din camionul răsturnat, sâmbătă, în comuna Tupila din Neamț, din cauza cărora a fost emis un mesaj Ro-Alert, au fost „mutate” departe de circulația publică.

Cei doi pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț (plt. adj. Istrati Adrian și plt. adj. Popa Ciprian) împreună cu prorietarul albinelor și apicultori din zonă au reușit să mute majoritatea stupilor în câmp, departe de circulația publică, anunță ISU Neamț, scrie Mediafax.

De asemenea, pavilionul apicol a fost tăiat cu accesoriile pentru descarcerare și a fost dus tot în câmp, unde aparținătorul își va reorganiza familiile de albine.

La locul producerii accidentului au rămas 5 lăzi de stup goale pentru a colecta albina răzleață. La momentul actual, mai sunt albine în zonă, urmând a intra în cei 5 stupi până la lăsarea întunericului.

Localizarea albinelor s-a făcut prin crearea unei perdele de apă (ceață fină).

____________________________________________________________

"A fost semnalată prezența unor albine în zona Hanu Ancuței! Evitați zona, rămaneți în locuințe! Deplasarea cu autoturismele să se realizeze cu geamurile închise! Păstrați distanța față de insecte pentru a nu vă expune periolului de înțepături de albine”, se arată în mesajul emis de ISU Neamț.

Un camion care transporta 60 de stupi de albine s-a răsturnat sâmbătă dimineața pe DN 2 în localitatea Hanul Ancuței din comuna Tupilați.

"Stupii s-au deteriorat, iar albinele au rămas în zonă și sunt agitate, prezentând pericol de agresiune”, susțin pompierii.

O persoană în vârstă de 68 de ani a fost transportată de echipajul SMURD la spital în urma înțepăturilor de albine. De asemenea, au fost înțepați mai mulți membri ai echipajelor de intervenție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel