Avertismentul specialiștilor: Pericol în conserve. Una din cinci conține așa ceva

Un studiu efectuat recent de Asociaţia Pro Consumatori demonstrează un lucru incredibil. Producătorii adaugă în conservele destinate consumului uman soluţie pentru dezgheţarea drumurilor pentru ca valabilitatea produselor să fie extinsă. 

Pentru a vedea ce conțin conservele de acest tip, cât și mixurile/produsele folosite de către unele gospodine atunci când realizează în casă conserve de sezon, experții APC au achiziționat 15 tipuri de conserve industriale, şapte tipuri de mixuri pentru “pregătirea rapidă” a gemurilor/dulcețurilor, şapte tipuri de mixuri/produse pentru pregătirea murăturilor și două tipuri de aditivi alimentari care se comercializează separat, respectiv acidul citric alimentar și benzoatul de sodiu. 

[citeste si]

În urma analizelor s-au găsit castraveți în oțet cu clorură de calciu, gem de prune cu acid citric și oțet colorat cu caramel amoniacal. 

“Conservele realizate cu fructe sau legume care ajung la maturitate în această perioadă a anului ocupă o pondere însemnată în alimentația noastră. Din păcate, o parte a industriei alimentare a denaturat rețetele tradiționale ale unor produse precum castraveții în oțet, pasta de tomate/alte produse pe bază de roșii, gemul de prune, salata de vinete, ardeii capia copți etc., prin adaosuri chimice care prelungesc termenul de valabilitate, dar care modifică gustul specific al acestor produse și care pot duce și la apariția unor probleme de sănătate. a declarat Conf. univ. dr. Costel Stanciu – președintele Asociației Pro Consumatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel