Avertisment DSP: Apă contaminată cu bacterii periculoase în peste 50 de localități

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

În județul Dolj s-a emis o avertizare de apă contaminată. Oamenii au fost sfătuiți să nu consume sub nicio formă.

Judeţul Dolj se confruntă cu o mare problemă cu apa, relatează presa locala. Peste o jumătate din localităţile doljene au rămas fără apă potabilă, iar oamenii au fost sfătuiți să nu bea deloc, după ce la ultimul control s-a descoperit că apa este contaminată cu bacterii periculoase.

Sunt 51 de localităţi din judeţul Dolj în care apa nu este potabilă. Oamenii au fost sfătuiţi să nu consume apă şi să o folosească doar pentru uz menajer.

51 dintre localităţi înseamnă mai mult de jumătate dintre localităţile din mediul rural, în care iată apa nu este bună de băut. Inspectorii de la Direcţia de Sănătatea Publică au descoperit faptul că este contaminată cu bacterii periculoase, dar şi că sunt depăşiri mari ale normelor de nitriţi şi nitraţi din apa care li se livrează prin reţeaua de alimentare publică cu apă, potrivit Gândul.

Apă contaminată cu bacterii periculoase

Nu o dată s-a întâmplat că după ce au consumat apă de la robinet să se simtă rău şi să prezinte simptome ale unor infecţii pe care le dau aceste bacterii, cum ar fi de pildă e-coli, care a fost descoperit. Au prezentat greaţă, vărsături şi o stare alterată generală. Cei de la DSP au dat amenzi şi avertismente şi au ceru administratorilor reţelelor de distribuţie să rezolve de urgenţă această situaţie.

Uşor de spus, greu de făcut pentru că vorbim de investiţii uriaşe pe care unele primării nu şi le permit. E puţin probabil să vorbim de o rezolvare, unde întreg sistemul a fost prost proiectat. Oamenii se alimentează de la cişmele de la jumătate de oră distanţă. Prea puţini îşi permit să cumpere apă îmbuteliată şi să facă teste pentru apa din fântâni şi din puţurile pe care le deţin, potrivit observatornews.ro.

Incendiu de vegetație uscată și gunoi menajer în Luduș

Pompierii din Mureș au intervenit sâmbătă dimineața pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată și gunoi menajer, care a izbucnit vineri la prânz pe o stradă din orașul Luduș.

Potrivit ISU Mureș, incendiul de pe strada 1 Mai din orașul Luduș a izbucnit vineri în jurul prânzului. Acesta s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați cu mai multe focare.

În urma degajărilor mari de fum, autoritățile au emis vineri două mesaje de avertizare a populației prin intermediul aplicației Ro-Alert (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel