AVERTISMENT din partea Ministerului Apărării Naționale. Fake-news legat de înrolarea tinerilor din România

Avertisment din partea MApN (Facebook)
Avertisment din partea MApN (Facebook)

Pe durata stării de război, a stării de mobilizare, precum şi pe timpul stării de asediu, executarea serviciului militar devine obligatori.

”ATENȚIE!!! Acesta nu este un exercițiu!!! În urma evenimentelor petrecute în această dimineață în țara vecină Ucraina, se activează automat ordinul NR1/28.IV.2014. Așadar, dacă vârsta dumneavoastră este cuprinsă între 20 și 35 de ani, aveți la dispoziție 72 de ore să vă prezentați la cel mai apropiat centru de înrolare”, a fost mesajul pe care serviciul RO- Alert l-ar fi trimis în această dimineață, cu precizarea de ”Extreme Alert”. 

Înrolarea se poate face în trei situații 

Acest mesaj a fost dezmințit de către reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, într-o postare făcută pe contul de socializare, în care atrage atenșia cu privire la reluarea încorporărilor care se poate face doar în situația decretării stării de război, a stării de mobilizare sau în timpul stării de asediu, ceea ce nu este cazul cel puțin în acest moment al evoluției conflictuale dintre Rusia și Ucraina. 

”Temele reintroducerii serviciului militar obligatoriu pentru cetățenii români și ale mobilizării rezerviștilor sunt false și circulă în spațiul public, în special în mediul online, de foarte multă vreme. În România, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat prin legea nr. 395 din 16 decembrie 2005. Potrivit acestui act legislativ, începând cu data de 1 ianuarie 2007, executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen şi militar cu termen redus, se suspendă (art. 2). Pe durata stării de război, a stării de mobilizare, precum şi pe timpul stării de asediu, executarea serviciului militar devine obligatorie, în condiţiile legii (art. 3). Ca atare, reluarea încorporărilor se poate face DOAR în situația decretării uneia dintre cele trei stări menționate mai sus”, se arată în comunicatul MApN. 

Președintele Klaus Iohannis a făcut primele declarații, după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării

„Astăzi, la eforturile comunității internaționale pentru menținerea păcii și dialog, Rusia a răspuns cu rachete care lovesc orașele și obiectivele militare ucrainene. Federația Rusă a ales forța tancurilor. Rusia e agresorul, nu victima. România condamnă ferm atacul împotriva Ucrainei.

Niciodată nu este, însă, prea târziu ca vocea rațiunii să învingă. Singura soluție de a depăși cu bine această criză, e cea diplomatic. Dragi români, știu că sunteți îngrijorați, dar vă asigur că niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale. România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate.

România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina și voi lua toate măsurile care se impun pentru ca securitatea și siguranța cetățenilor români să nu fie afectate.

România este pregătit să facă față oricăror consecințe economice pe care le-ar putea genera un eventual conflict. Suntem în contact cu partenerii noștri pentru a oferi cele mai bune soluții. În acest context, se impune consolidarea consistentă a Flancului Estic. Suntem uniți, suntem fără teamă și rămânem neclintiți, împreună, în fața unui agresor care amenință pacea întregii planete“, a spus președintele Klaus Iohannis. (Citește mai mult AICI)

Vezi și: Nicolae Ciucă anunță noi măsuri de sprijin în domeniul energiei. Cât vom plăti pentru gaze și electricitate 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel