'Avalanșă' de bolovani în India. Nouă persoane au murit / Video

Foto ilustrativ. Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Free-Photos de la Pixabay

Nouă persoane și-au pierdut viața, în India, după o 'avalanșă' de bolovani. 

Nouă persoane au murit duminică, în nordul Indiei, după ce mașina în care se aflau a fost lovită de bolovani căzuți de pe versanți. Totodată, alte trei persoane au fost rănite. Tragedia s-a produs în statul Himachal Pradesh.

Printre cei uciși se numără și turiști din capitala Delhi, veniți să viziteze satul turistic popular Chitkul, scrie BBC, citând Hindustan Times.

Anterior au fost emise avertizări privind posibilele alunecări de teren, în contextul ploilor abundente. 

Imagini în care bucăți mari de piatră se văd rostogolindu-se pe o pantă abruptă și distrugând mașini parcate și un pod au apărut pe rețelele de socializare. 

După incident, premierul Narendra Modi a transmis condoleanțe familiilor victimelor și a asigurat că persoanele afectate vor primi ajutoare. 

În ultima perioadă, mai multe zone din India au fost afectate atât de alunecări de teren, cât și de inundații. În statul Maharashtra din vestul Indiei, cel puțin 124 de oameni au murit în urma inundațiilor. 

Duminică, bilanțul victimelor musonului mortal a ajuns la 124  

Bilanţul inundaţiilor şi alunecărilor de teren provocate de ploile torenţiale musonice din India a crescut duminică la 124 de morţi, au anunţat autorităţile, în timp ce zeci de persoane date dispărute sunt căutate de echipele de intervenţie.

Conform Agerpres, coasta de vest a ţării a fost afectată, începând de joi, de inundaţii produse în urma ploilor torenţiale, iar serviciile meteorologice indiene au avertizat asupra averselor care vor continua să cadă zilele următoare. În statul Maharasthra, 114 persoane şi-au pierdut viaţa, printre acestea numărându-se 40, surprinse de o alunecare de teren care s-a produs joi în satul Taliye, la sud de Mumbai, principalul centru financiar al ţării.

"Numeroase persoane au fost luate de ape în timp ce încercau să fugă" din calea alunecării de teren, a declarat pentru AFP un locuitor, Jayram Mahaske, ale cărui rude au rămas blocate în urma acestui incident. Zeci de locuinţe s-au prăbuşit în doar câteva minute în urma alunecării de teren, doar două structuri din beton rămânând în picioare. De asemenea, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în zonă, potrivit locuitorilor. (Vezi știrea AICI.)

Din 1982 nu au mai fost inundații atât de grave

Ministrul-şef al statului Goa, Pramod Sawant, a declarat că este vorba despre "cele mai grave inundaţii din 1982". În zona câmpiilor costiere din Maharashtra şi Goa, nivelul apei a continuat să rămână ridicat după ce cursurile de apă au ieşit din matcă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel