EXCLUSIV  Av. Bărbuceanu vine cu lămuriri după ce Cornel Dinicu a vorbit cu presa, chiar de la Ferma Dacilor. Este arestat la domiciliu, cu soția martor în dosar

Foto: Inquam Photos / George Calin
Foto: Inquam Photos / George Calin

Află ce a spus avocatul Bogdan Bărbuceanu despre faptul că Cornel Dinicu a oferit un interviu chiar de la Ferma Dacilor.

În contextul în care Cornel Dinicu s-a întors la Ferma Dacilor pentru ultima expertiză a anchetatorilor și a oferit un interviu pentru un post de televiziune, l-am contactat pe avocatul Bogdan Bărbuceanu pentru a-l întreba dacă există o încălcare a măsurii preventive prin aparația televizată a patronului.

„Nu cred, vizavi de caz, că s-a dispus și obligarea de a nu discuta public aspecte despre dosar, deci nu, în măsura în care nu încalcă obligațiile. (...) Faptul că a vorbit cu presa nu a încălcat nicio obligație, cred eu, că nu cred că are impusă vreo astfel de obligație, ținând cont de natura cazului”, a precizat avocatul Bogdan Bărbuceanu, în exclusivitate pentru DC News.

Întrebat dacă declarațiile făcute de Cornel Dinicu influențează ancheta, avocatul a spus că ”nu au cum să influențeze ancheta, sub nicio formă”.

Arest la domiciliu cu soția, martor în dosar

Avocatul a menționat și de faptul că patronul a fost pus în arest la domiciliu cu soția sa: „Cum e posibil să stea în casă cu soția care e martoră în cauză? Pentru că am înțeles că acolo a fost plasat, la locuința personală, unde stă cu familia. Sigur că soția dacă are calitatea de martor cu siguranță a fost audiată în cauză și nu cred că mai prezintă vreun pericol pentru buna desfășurare a procesului penal”.

Reamintim că opt oameni au murit după ce Ferma Dacilor, o pensiune din Tohani, județul Prahova, a luat foc doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie 2023.

Printre cei decedaţi se află unul dintre copiii lui Cornel Dinicu, fiul generalului Petru Băiceanu, şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, finul lui Dinicu, Lucian Ene, şi doi copii ai săi, o studentă în anul II la Facultatea de Sociologie şi iubitul acesteia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel