Urmărește emisiunea live



Cornel Dinicu s-a întors la Ferma Dacilor. Ce spune după tragedia care a ucis 8 oameni

Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN

Cornel Dinicu s-a întors la Ferma Dacilor, acolo unde a acordat și un interviu.

Cornel Dinicu s-a întors la Ferma Dacilor în ziua în care are loc expertiza finală la pensiunea în care au murit șapte oameni.  Acolo patronul Fermei Dacilor a acordat și un interviu jurnaliștilor de la Antena 3 CNN. 

Întrebat despre prima ipoteză pe care o iau în calcul anchetatorii - cea a unui televizor încins, Cornel Dinicu a spus: "Nu cred că a fost un televizor încins! Și dacă ar fi făcut scurtcircuit televizorul, focul nu pleca înapoi pe cablu. Arde, are o placă metalică, este prea puțin probabil. Ajungem în același punct…(...) Energia electrică ne-a chinuit foarte tare, ne-ar fi trebuit o linie de medie, și cumva și partea de energie a ajutat la nenorocire. A contribuit destul de tare pentru că, dacă centrala de avertizare incendii ar fi fost în funcțiune, ar fi sunat alarma".

"Mâna criminală o vor decide experții"

Patronul Fermei Dacilor a scăpat pe 1 februarie de arestul preventiv, el fiind plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, prin decizia Tribunalului Prahova. Acum el a participat la ultima expertiză a anchetatorilor la pensiune care a ars și pare că nu mai insistă atât de mult pe ideea unui incediu pus cu intenție.

"Mâna criminală o vor decide experții. Astăzi se vor lămuri lucrurile în privința panourilor electrice, cât de bine le-am realizat și cât de bine le-am făcut”, a mai declarat Cornel Dinicu.

Totodată, acesta a afirmat că anchetatorii au refuzat să ridice probe pe care el le considera foarte importante. 

"Erau foarte importante! Ceva foarte relevant. Un inverter care are o memorie fantastică și o memorie a instalației electrice care ne-ar fi arătat exact ce consum aveam, toate curbele de curent, și așa mai departe. Era o probă importantă! Nu cred că se încearcă nimic, nu vreau să îmi dau cu părerea… Pur și simplu am insistat să mai luăm o probă în plus pe care unul din anchetatori nu a vrut să o ridice, deși am insistat foarte mult" , a mai spus Dinicu. 

Dinicu: În primul rând sunt om. Partea cu interlopul este relativă

În cadrul aceluiași interviu, Dinicu a vorbit și despre trecutul său.

"În primul rând sunt om. Partea cu interlopul este relativă. Ce aș putea să spun? Să lămuresc ce? Am lucrat în București, așa cum am spus și în postare, băiat de la țară, sportiv, am lucrat în mare parte la securitatea discotecilor din regie și automat apăreau tot felul de situații unde trebuia să intervenim în forță. Atât... Asta îmi era meseria. Că l-am mai tras pe câte unul de păr? Nu cred că asta înseamnă să fii interlop".

Reamintim că opt oameni au murit după ce Ferma Dacilor, o pensiune din Tohani, județul Prahova, a luat foc doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie 2023.

Printre cei decedaţi se află unul dintre copiii lui Cornel Dinicu, fiul generalului Petru Băiceanu, şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, finul lui Dinicu, Lucian Ene, şi doi copii ai săi, o studentă în anul II la Facultatea de Sociologie şi iubitul acesteia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel