Urmărește emisiunea live



Av. Bărbuceanu, despre cazul doctoriței Loredana Chircu. Cine decide, din familie, incinerarea sau înmormântarea, potrivit legii

Sursă foto: Facebook Bogdan Bărbuceanu
Sursă foto: Facebook Bogdan Bărbuceanu

Este scandal în familia doctoriței din Constanța. Soțul ei vrea să să incinereze cadavrul, iar mama răposatei se opune vehement. Avocatul Bogdan Bărbuceanu a explicat ce spune legea în acest caz.

VEZI ȘI: Scandal în familia doctoriței din Constanța. Soțul vrea să incinereze cadavrul, mama se opune. Acuzații grave: Vrea să șteargă urmele / Eu decid!

"Procurorul este cel care își dă acordul pentru eliberarea certificatului de deces numai după ce are concluziile cu privire la cauza morții, pentru că vorbim despre o moarte suspectă. După ce avem acest certificat, este adevărat, că potrivit legii, se spune foarte clar cu privire la persoanele care sunt obligate să dispună cu privire la înmormântare sau incinerare și se vorbește într-o ordine logică, firească, despre anumite persoane. În primul rând, este persoana care s-a angajat printr-un contract că se va îngriji de înmormântare. Nu este cazul în speța de față. O altă persoană ar putea fi chiar stabilită prin testamentul răposatului, le fel, nu este cazul, iar în lipsa testamentului, soțul sau soția persoanei decedate, care a trăit în ultima parte a vieții în aceeași locuință, poate dispune în acest fel.

Numai dacă nu există aceste 3 categorii de persoane, o rudă apropiată, de gradul al 4-lea, poate să dispună dacă vorbim de înmormântare sau incinerare. Deci din perspectiva aceasta, soțul are o oarecare dreptate. Dar, repet, până când Parchetul nu își va da acordul cu privire la procedura înmormântării sau incinerării, cred că chestiunile sunt oarecum suspendate. Nu știu dacă este acum eliberat un certificat de deces și dacă se cunoaște cu exactitate cauza morții.", a explicat Bogdan Bărbuceanu la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel